Kultúra

2016.07.06. 20:10

A természet közelsége - Finn művészek munkáiból nyílt kiállítás

Veszprém - Három finn alkotó munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palota Magtárában. Közös bennük az érzékenység.

Balla Emőke

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója úgy fogalmazott: bár Kaisu Koivisto szobrászművész, Outi Särkikoski keramikusművész és Riitta Turunen textilművész különböző anyagokkal dolgozik, mégis összeköti őket az érzékenység, a természeti környezetre való figyelem és a finn művészetet jellemző komplexitás.

Szoboszlai András, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület elnöke azt mondta, öröm, hogy a tavalyi balatonalmádi bemutatkozás után Veszprémben, a Finnugor kulturális főváros rendezvénysorozat programján köszönthetjük az alkotókat, megismerhetjük a finnországi modern művészetet. Az egyesület elnöke emlékeztetett arra: a Finnugor kulturális főváros programsorozat fele még hátravan, érdemes figyelemmel kísérni az eseményeket. Lesznek filmvetítések, lépcsőfutás a Rovaniemi lépcsőnél és finnugor oratórium bemutatója.

A három művész közül ketten - Outi Särkikoski és Kaisu Koivisto - részt vettek a megnyitón. Közölték, öröm és megtiszteltetés számukra, hogy itt lehetnek, köszönetet mondtak az egyesületnek és a Művészetek Házának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!