Kultúra

2016.05.04. 14:45

A rejtelmes lélek világa

Veszprém – Személyes élmények, tapasztalatok és az álmok ihlették azokat a műveket, melyek Rohrerné Czipp Irén A rejtelmes lélek világa című kötetében szerepelnek.

Kutasi Zsófia

Rohrerné Czipp Irén negyedik kötete jelent meg, melyben versek mellett prózai írások is szerepelnek. A könyvbemutatón a Március 15. úti könyvtárban az alkotóval Sz. Csordás Éva, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad művészeti vezetője beszélgetett.

Rohrerné Czipp Irénnel (balról) Sz. Csordás Éva, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad művészeti vezetője beszélgetett
Fotó: Kutasi Zsófia

A szerző nem csak íróként, de versmondóként is aktív. Egész fiatalon kezdett verseket írni, alkotásait először születésnapjára lánya gyűjtötte össze. Művei 2002-ben, 2008-ban és 2009-ben jelentek meg. A gyermekkori élményekből is merített témát; a dózsavárosi ifjúkori évek meghatározóak voltak számára.

Sz. Csordás Éva kiemelte, a műveket áthatja a mélységes istenhit. Az alkotó elmondta, az álmokból kiindulva megtalálható a boldogság, azonban a megvalósíthatatlan álmok tévútra vezethetnek. A személyes élményei, érzései mellett ír többek között az egyedüllét nehézségeiről, a küzdelmeiről, harcairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!