Kultúra

2016.09.27. 19:45

A pontokon túl - Jó példa az együttműködésre

Balatonalmádi - Képein a világról alkotott filozófiája tükröződik, stílusában az impresszionizmus, a pointillizmus és a futurizmus jegyei is fellelhetők.

Kekk Sára

- Alapismereteit a Füredi Műhelyben és a Veszprémi Képzőművészeti Szabad Iskolában szerezte. 1966 óta lakik Balatonfüreden és 1978-tól vesz részt városi, megyei és országos kiállításokon. Többek között Balatonfüred, Veszprém, Várpalota, Ajka, Tihany, Kőszeg, Keszthely, Kecskemét, Szolnok, Debrecen, Miskolc, Budapest és Vésztő adott otthont képeinek - mondta el az alkotóról Molnár Judit, a balatonfüredi humánerőforrás-bizottság elnöke a festőről.

Irázi Ökrös Géza képeiből nyílt kiállítás a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében, ahol Molnár Judit arról is beszélt, hogy a művész munkásságát számtalan kitüntetés, hazai és külföldi - például a finnországi egyéni és a hollandiai kollektív - kiállítás reprezentálja. Mint ahogy a balatonfüredi képviselő is kiemelte, a festő ars poeticája a feszültség, a mozgás és kiegyensúlyozódás egyidejű megjelenítése a tájképfestészetben.

Irázi Ökrös Géza kiállítását Molnár Judit, a balatonfüredi testület képviselője nyitotta meg   Fotó: Stiger Ádám

Bati János, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója bevezetőjében kiemelte, ezt a kiállítást már régóta tervezték az intézményben, és jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen most igazi füredi estet tarthattak Balatonalmádiban, mivel nemcsak a művész és a tárlat megnyitója érkezett Balatonfüredről, hanem a megnyitón közreműködő Hajdú István pánsípművész is. Hajdú István egyébként temperamentumos spanyol dallamokkal kezdte a megnyitóünnepséget, majd Puccini egyik művének fülbemászó melódiájával varázsolta el a nézőket.

Molnár Judit, a balatonfüredi humánerőforrás-bizottság elnöke azt is hozzátette, a kiállítás, illetve annak megnyitója is jól példázza a két város, azaz Balatonfüred és Balatonalmádi jó viszonyát, valamint kölcsönös együttműködését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!