Veszprém Város Vegyeskara és a kóruscsalád tagjai léptek fel a koncerten

2017. június 14., 08:00 szerző: Balla Emőke fotós: Balogh Ákos
komment
Veszprém Város Vegyeskara és muzsikuscsaládjának tagjai a Hangvillában tartott hagyományos évadzáró hangversenyen az elmúlt év legkedvesebb zeneműveit elevenítették fel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Két dalostársuk, Kovács Lászlóné Dömsödi Erzsébet és Szebényi Noémi  Erdélyi Ágnes karnagytól vehette át a Veszprém Város Vegyeskara Örökös tagja címet és a hagyományokhoz híven a közös éneklés sem maradt el: a nézőtéren ülők a színpadon állókkal együtt énekelték az ismert népdalokat.

Fotó: Balogh Ákos

Veszprém Város Vegyeskara (VVV) évadzáró délutánján Kodály Zoltánra és Arany Jánosra is emlékezett. A kórus több olyan művet is előadott, mely elhangzott a Kodály emlékhangversenyen, a Pange lingua című darabot például az áprilisi koncertre tanulta meg az együttes. Vajda János Két bagatellje a zenei közéletről szólt: a helyezkedőket mutatta be és a pályázati rendszert gúnyolta ki. A Dúdoló Népzenei Műhely és a Kőris zenekar vidám felvidéki népdalokat szólaltatott meg (művészeti vezetők: Baksa Kata és Bódis Erika), majd a VVV Vokál öt világrészre kalauzolta a hallgatókat, taizéi és afrikai dalt is énekelt. Végül jó hangulatú, vicces darabot adott elő a Csermák Antal Zeneiskola ütőegyüttese.

Erdélyi Ágnes, a VVV karnagya, művészeti vezetője és Bélafi László, a VVV Egyesület elnöke köszöntötte az örökös tagokat, a címet idén ketten vehették át. Kovács Lászlóné Dömsödi Erzsébet Zámbó István hívására lépett be Veszprém Város Ének- és Zenekarába 16 évesen. A kórus mindennapjaiból, tevékenysége szervezésének tapasztalataiból sok olyan dolgot tanult meg, amelyet civil életében, hivatásában, az egészségügyben is hasznosíthatott. A kórusban találta meg élete párját, akivel 42 évig álltak együtt a kar színpadán. A zene éltető ereje egész életüket átlengte. Így vált a kórus tagjává mind a három gyermekük, sőt, menyük és unokájuk is. Szebényi Noémi 1976-ban kérte felvételét Zámbó István kórusába. Az alt, majd a szoprán szólam tagjaként 40 éven át a kórus mindhárom karnagyának keze alatt énekelt. 1986-tól három éven át a Városi Művelődési Központ kereteiben működő vegyes kar titkára volt, 1997-ben az egyesület vezetése őt kérte fel az ügyvezető titkári feladatok ellátására, amit 19 éven át megszakítás nélkül végzett.

Az évadzáró délutánon immár hagyomány a közös éneklés: a kórus tagjai és a nézők két szólamban énekelték az Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt című dalt, majd a Gerencséri utca, az A csitári hegyek alatt című népdalokat, zárásként pedig Kodály Esti dalát.

Balla Emőke

2017. június 14., 08:00 szerző: Balla Emőke fotós: Balogh Ákos

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...