Kultúra

2016.02.03. 19:20

A nézők is szavaltak a versbarátok találkozóján

Veszprém - Az irodalmi színpad egykori tehetséges versmondójára, Borbély Lászlóra emlékeztek közös verseléssel a Városi Művelődési Központban.

Marton Attila

Pintér Tibor, az irodalmi színpad korábbi vezetőjének javaslatára 1989 óta a január 27-éhez, a versmondó halálának napjához legközelebb eső szombaton gyűlnek össze az irodalombarátok, hogy szavalatokkal emlékezzenek Borbély Lászlóra, mondta Sz. Csordás Éva, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad vezetője, a hagyományo rendezvény házigazdája.

A műsor elején videofelvételt játszottak le, amelyen Borbély László szavalt, ezután a program résztvevői gyertyát gyújtottak a versmondó emlékére, valamint virággal köszöntötték Borbély Lászlónét.


A korábbi évekhez hasonlóan a műsor első felében az irodalmi színpad tagjai - Rábai Zsanett, Sz. Csordás Éva, Szintén Krisztina, Felföldi Gábor, Horváth Imre és Marosvölgyi Gergely - álltak színpadra, hogy Borbély László kedvenc verseit mondják el. A műsorban József Attila, Ady Endre, Radnóti Miklós, Gyárfás Endre és Váci Mihály költeményei mellett Móra Ferenc egyik prózája is elhangzott. A rendezvény második részében a közönség soraiból többen is elszavaltak egy-egy magukhoz közel álló verset. Az irodalmi délutánon közreműködött Csejteiné Ríz Ilona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!