Kultúra

2017.04.22. 09:51

A kultúra szolgálatában az Ősi Kovács Alkotóműhely

Különböző művészeti ágak képviselőinek tevékenységét egyengeti, segíti a Veszprém megyében ismert és elismert, tizenhárom éve működő Ősi Kovács Alkotóműhely.

Laskovics Márió

Az Ősi Kovács Alkotóműhely látogatott városunkba a költészet napján, és az irodalmárokat, festőket, grafikusokat, fotósokat, énekeseket, zenészeket tömörítő egyesület a Jókai Mór Városi Könyvtárban verses-zenés műsorral szórakoztatta a megjelenteket. 2004-es elindulása óta több mint százötven művészember fordult meg az Ősi községben működő műhelyben, amely jó kapcsolatokat ápol bibliotékákkal, kultúrházakkal, idősotthonokkal, ahol időnként bemutatkozhatnak. - Alapítónk, Ősi Kovács Imre festőművész álmodta meg az alkotóműhelyt, kezdetben csak hat fő részvételével.

Erdődi Maya költő Fotó: Laskovics Márió

Aztán kibővült, még Budapestről, Győrből is érkeztek hozzá tanulni. Egyre több művészeti ág képviselőjét vonta be a munkába, így költőket, prózaírókat is - mondta el a Naplónak az alkotóműhely tagja, Erdődi Maya költő. Kifejtette, az irodalmi részleg úgy tevékenykedik, hogy feladatként megkapják, milyen témakörben írjanak. Az összejöveteleken meghallgatják az elkészült alkotásokat, illetve véleményezik, javaslatokkal látják el azokat.

Megjegyezte, az inspiráló folyamat segítségével új műfajokat, verstípusokat ismerhetnek meg, valamint támogatják egymást. A műsorban szintén fellépő Ladányi Maya író közölte, pár éve tagja a társaságnak. Főállású dolgozóként főleg Ősi Kovács Imre noszogatására ragad tollat. Tavaly könyve is megjelent, és már a következőn dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!