Kultúra

2016.11.28. 17:20

A honvágya hazahívta - Az író-olvasó találkozók sorát gróf Nádasdy Borbála zárta

Devecser - A kastélykönyvtár történelmi visszaemlékezésre hívta vendégeit. A népszerű író-olvasó találkozók sorát ez évben gróf Nádasdy Borbála írónő estje zárta.

Czeidli József

A szépszámú közönség szeretettel fogadta őt és kísérőjét, Pardiné Mórocz Magdolna nyugalmazott könyvtárost. Az elhangzott bevezetőjében szíves figyelmébe ajánlotta a hallgatóságnak a több- kötetes szerzőt. A családi háttér ismertetésével a nagy múltú Nádasdyak érdekes, évszázados történelme lapozódott fel. A grófnő tartalmas és érdeklődést keltő előadásában beszélt arról, hogy fiatalon miként került Ausztriába, majd Franciaországba.

Clizer Józsefné nyugdíjas óvónőnek dedikál a szerző
Fotó: Czeidli József

Kalandos életéről is szólt, a színészi és balett-táncosként eltöltött éveiről. De természetesen beszélt az európai nagyhatalmakról és Magyarországról, ahova a honvágya mindig hazahívta, s visszahozta. Többször is megemlítette az 1956-os forradalom és szabadságharcot, amelynek 60. évfordulója jó alkalom volt az emlékezésre, az események megidézésére.

A családjáról nagyon sok fénykép készült, amelyet kivetítve, magyarázó szöveg kíséretében teljes képet adott a közönség számára gyermekkoráról és ifjúságáról. Rövid részletet vetítettek le abból a játékfilmből, amit Ausztriában forgattak vele.

Az est végén alkalom nyílt a könyveinek dedikálására és személyes kérdések megválaszolására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!