Kultúra

2016.05.03. 19:05

A hajósi olasz művész - Kiállítás Tihanyban

Tihany - Letűnt korok emlékét idéző épületbelsők és sajátos fénykezelés, ami kapcsolatot teremt múlt és jelen között - ez jellemzi Matteo Massagrande művészetét.

Kekk Sára

A kortárs olasz festészet realista, filozofikus vonulatának nemzetközi szinten is kiemelkedő alkotója Matteo Massagrande. A művész a Kalocsától néhány kilométerre fekvő hajósi művésztelepen tanít, ahol minden évben az alábbi gondolatokkal indítja a tanévet: A festészetben csak akkor jön el a rombolás ideje, ha már létrehoztunk valamit. Ti olyan falakat akartok lebontani, amelyek még nincsenek. Ahhoz, hogy leomoljanak, előbb fel kell húznotok őket.

Matteo Massagrande festményeinek témái az enteriőrök, belső udvarok és tájképek kombinálásával alakított kompozíciók

Míg a tanulni vágyók Hajóson, addig a kiállításokat látogató közönség Tihanyban találkozhat az olasz festő művészetével, május első napjától két és fél hónapon keresztül Massagrande címmel a művész legújabb munkáiból rendez kiállítást a KOGART Kiállítások Tihany.

A művész képeinek titokzatos világa gyermekkori élményekből, művészettörténeti előképekből és véletlenül szerzett tapasztalatokból egyaránt táplálkozik. Az utóbbi években festészetének a különféle enteriőrök, belső udvarok és tájképek kombinálásával alakított kompozíciók a legfontosabb témái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!