Kultúra

2017.07.16. 14:10

A fürtös vadmeggy nagy sikere - Pálinkafesztivál Csopakon

CSOPAK Finom pálinkákkal, borokkal, kézműves sörrel, koncertekkel és hangulatos vásárral várta az érdeklődőket az idei fesztivál, melyet negyedik alkalommal rendeztek meg. A strandon közben komoly ultiparti volt.

Szendi Péter

A rendezvény díszvendége Hajdúnánás városa volt, akik bemutatatták a gasztronómiai kínálatukat és a kézműves termékeiket is. A megnyitó napon került sor a pálinka verseny eredményhirdetésre, valamint átadták a Pannon Pálinka Fesztivál fődíját, a Pannon Superior elismerést. A Fortissimus Spiritus díjat a régió legjobb pálinkája érdemelte ki: a Csalló Pálinka Manufaktúra fürtös vadmeggy pálinkája.

Ezután következett a borverseny eredményhirdetése és borlovagrend avatás. Az Év Bora" címet Győri Imre kapta, 2016. évi Olaszrizling boráért. Az "Év Borosgazdája" Jásdi István lett a 2016. évi Chardonnay borával. A Balatonfüred-Csopak Balatonvin Borlovagrend újabb három taggal bővült: Nagy Sándor, Kecze István, Kisújszállás polgármestere és Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere nyert felvételt. Minden este koncert várta a közönséget, fellépett a Balkán Fanatik, a Fekete Lakkcipők (Komár László emlékzenekara), valamint a Csopak Demizson Allstars.

Ambrus Tibor polgármester díszoklevelet ad át Győri Imrének, aki az év bora díjat kapta meg 2016. évi olaszrizlingjéért Fotó: Lanszi

A Pannon Pálinka és Párlatverseny fővédnöke Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, védnökei Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke és Ambrus Tibor csopaki polgármestere voltak. A verseny elnöke Csalló Jenő, a Pannon Pálinkafőzők Egyesület elnöke, a versenyigazgató és egyben a zsűri elnöke Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökhelyettese voltak.

Idén is megrendezték a strandon az ultipartit. Összegyűltek a legjobb ultisok, hogy elnyerjék a verseny fődíját, a testsúlyuknak megfelelő fröccsöt. Idén hetven játékos közül az első helyezést Schaller Józsefnek, a másodikat Kovács Gergelynek, a harmadikat Zenteg Ferencnek sikerült megszereznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!