Kultúra

2017.08.20. 17:15

Délszláv népzenével kacérkodó melódiák - Babra a Világjava Esteken

A Világjava Estek elnevezésű rendezvénysorozat keretén belül csendültek fel a Babra zenekar friss, délszláv népzenével kacérkodó melódiái az Agóra Veszprém VMK-ban szombat este.

Leitner Vera

Az öt barátból álló zenekar keserédes muzsikát hozott el Veszprémbe a Világjava Estek zárásaként, tamburát, nagybőgőt és harmonikát egyaránt felvonultattak. Az egyre népszerűbb folkegyüttes tagjainak zenéjét sodró lendület, vad ritmus és magával ragadó délszláv hangszerelés jellemzi, s ezen motívumok segítségével valódi, szinte kézzel fogható élménnyé varázsolják az országhatártól délre található népek, valamint a dél-magyarországi térségben élők dallamait, hagyományait, zenei tradícióit.

A Babra együttes tagjainak zenéjét sodró lendület, vad ritmus és magával ragadó délszláv hangszerelés jellemzi
Fotó: Pesthy Márton

Az együttes tagjai - Varga Veronika, Koller Dániel, Pozsonyi Dávid, Babcsán Bence és Réti Benedek - a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen verbuválódtak zenekarrá, így az ízig-vérig balkáni hangulatról komoly szakértelem, strukturált hangszerelés gondoskodott szombat este is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!