Kultúra

2017.02.15. 20:08

Gazdag program a téli estéken

Révfülöp - A XXVII. Révfülöpi téli esték programsorozata február 20-án kezdődik.

Tóth B. Zsuzsa

Az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban öt estén át minden alkalommal 17 órakor várják az érdeklődőket. Az első előadást Darvas Miklós világbajnok, olimpikon tartja A révfülöpi iskolából a kajak-kenu sport trónjára - Deutsch Mikitől Darvas Miklósig címmel.

A házigazda Slemmer József önkormányzati képviselő lesz. Másnap Májbetegségekről közérthetően címmel Takács Andrea tart előadást, az infektológus és belgyógyász szakorvos estjének házigaz-dája Németh Csaba háziorvos lesz. Vaskori időkapszula a Dunántúlon - egy régészeti kincs felderítése és értelmezése címmel tart előadást Sümegi Pál egyetemi tanár szerdán este.

A Szegedi Tudományegyetem földtani és őslénytani tanszéke vezetőjével Sümegi Gábor önkormányzati képviselő beszélget. 23-án A reformáció és a magyar kultúra kerül a középpontba Hafenscher Károly evangélikus lelkésznek köszönhetően, a házigazda Kondor Géza polgármester lesz.

Az utolsó, Kívül-belül olimpia című elő-adásra Héder Barna sport-igazgató vár mindenkit. A házigazda Török Péter alpolgármester lesz. A Téli esték rendezvénysorozata 25-én a révfülöpi polgárok báljával zárul a Tóth vendéglőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!