Kultúra

2014.05.07. 09:05

Kóruszenével emlékeztek Ney Dávidra

Várpalota - Helyi és környékbeli énekkarok léptek színpadra a várpalotai születésű, érzékeny baritonjáról híres operaénekes nevét és munkásságát őrző Ney Dávid Kórushangversenyen a művelődési központban.

Szabó Péter Dániel

Évtizedek óta rangos seregszemléje a helyi és környékbeli felnőtt, valamint gyermekkórusoknak a Ney Dávid nevét viselő hangverseny, amelynek idén is a Jó Szerencsét Művelődési Központ színházterme adott otthont. A közelmúltban rendezett koncerten.

- A hangverseny névadója, a 19. század végének legkiválóbb baritonénekese Várpalota szülötte, a városban töltötte gyermekéveit. Szép hagyomány, hogy minden évben színvonalas kórusszenével adózunk emlékének - mondta el köszöntőjében Katona Csaba alpolgármester, majd az Inotai Tagiskola emlékező műsorát követően Csővári Zsófia, a Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának társaságában koszorút helyezett el Ney Dávid színpad elé kihelyezett képe előtt.

Nagy tapsot kapott a Kutenicsné Izer Viktóra (balra) vezette Rákóczi Telepi Tagiskola kórusa is (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Ezt követően aztán a muzsikáé volt a főszerep a színházteremben, sorban léptek a közönség elé a kórusok. Érkezett énekkar a helyi Nepomuki katolikus iskolából, a Vásárhelyi Tagiskolából, a Bán Aaladár iskolából és a Rákóczi Telepi Tagiskolából, de a papkeszi Bocskai István Református Általános Iskola, a Jásdi Általános Iskola, valamint a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolából érkezett kórusok is nagy tapsot kaptak a közönségtől. Isk. Sikerrel szerepelt a hangversenyen a Bán-Chieri Kórus, a Városi Gyermekkórus, valamint a Várpalotai Bányász Kórus, ahogy a székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnáziumból érkezett fiú-, lány, illetve vegyeskar is.

A zongorakíséretet a megszokott magas színvonalon Józsa Eleonóra és Bátor Ferencné biztosította, míg az estébe nyúló hangverseny résztvevőinek ellátásáról a finom süteményekkel készülő Thuri György Nyugdíjas Klub tagjai gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!