• cikk kép
  Szerelem, csalódás, Balaton - Az Omega örökzöld slágerei éledtek újjá modern feldolgozásban

  Veszprém - Több ezren nosztalgiáztak együtt az egykori nagy Omega-slágerekre az arénában. Szerelem, csalódás, balatoni kaland - a szép emlékeket a slágerek idézik fel ma is.

 • cikk kép
  Elhunyt Háromszéki Péter

  Hetvennégy éves korában május 20-án elhunyt Háromszéki Péter, a Veszprémi Petőfi Színház társulatának tagja, tudatta a teátrum.

 • cikk kép
  Őrzik a tradícióikat - Német nemzetiségi találkozó színes programokkal

  Döbrönte - Hosszú esztendők óta minden évben megrendezik a Német nemzetiségi találkozót a faluban, így volt ez idén is.

 • cikk kép
  Veszprém az EKF címre pályázik

  Pécs - Veszprém is képviselteti magát azon a nemzetközi konferencián, amelyet Pécsett rendeznek csütörtökön és pénteken az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó tizenöt magyar városnak.

 • cikk kép

  Tiszta szívvel címmel rendezte meg második nagyjátékfilmjét Till Attila

  Bérgyilkos kerekes székben

  Mozgássérült főszereplőkkel készített akcióvígjátékot Till Attila. A rendezői szándék dicsérhető, a kivitelezésben már akad kifogásolnivaló.

 • cikk kép
  A retró bűvöletében

  Pápa - Moncsicsi, búgócsiga, Rubik-kocka, zenegép, bakelitek – csupán néhány darab Takács János helyi gyűjtő hamisítatlan retró hangulatot idéző, gazdag kincsestárából.

 • cikk kép
  Pünkösdi kavalkád - A 432 rózsás diákból 160 fellépett a fesztiválon

  Veszprém - Igazi kulturális kavalkádot hozott a Rózsa pünkösdi fesztivál, ahol a hagyományoknak megfelelően az iskola tehetséges diákjai mutathatták meg magukat.

 • cikk kép
  Színház, zene és mese Balatonfüreden - A négy nap mozgatórugója a kultúra volt

  Balatonfüred - A település művészeti fesztiválját immár 14. alkalommal rendezték meg. Idén nemcsak a kulturális programok játszották a főszerepet - most a gyerekek és a veterán autók is előtérbe kerültek.

 • cikk kép
  A Pannon Várszínház művészei nyáridőben sem pihennek

  Veszprém - Kezdődik a Pannon Várszínháznál a nyári szezon - a teátrum a tervek szerint közel negyven előadást mutat be, főleg szabadtéren.

 • cikk kép
  A város mobilról

  Veszprém - Viadukt régi mozi, Dózsa iskola – csak néhány helyszín azok közül, melyeket Berta István megörökített mobillal és melyek egy-egy emléket idéznek számára.

 • cikk kép
  A Helikon Veszprém megyei díjazottjai

  Veszprém - Idén is sok középiskola vett részt a Dunántúl legnagyobb kulturális seregszemléjén, a Helikoni ünnepségeken.

 • cikk kép
  Finn színházi est

  Veszprém – A Veszprémi Petőfi Színház műsorral kapcsolódott a Finnugor kulturális főváros rendezvénysorozathoz.

 • cikk kép
  Egy utolsó színházi cserkész - Születésnapi portré a hetvennyolc éves Tordy Gézáról

  Május elsején volt 78 éves Tordy Géza. A népszerű színész hozzánk is tartozik, Tihanyhoz - ahol a nyarakat tölti -, a Balatonhoz és Veszprémhez, hiszen az 1980-as évek közepén rendezője, majd főrendezője volt a Petőfi Színháznak. Neki fordulópontot jelentett ez az időszak. Ekkor született meg a lánya.

 • cikk kép

  folyamatosan frissítve

  Programok, rendezvények Veszprém megyében május 17-től

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 17-től. Böngésszen és válogasson!

 • cikk kép
  A klasszikus gitártól a haikuig

  Tóth Zoltánt, a veszprémi postást nagyon sokan ismerhetik, hiszen évtizedek óta meghatározó arca a városnak, munkája során nagyon sok polgár találkozhat, beszélgethet vele. Ám kevesebben tudják, hogy lelkében egy igazi, mélyekig ható művész lakozik, aki nemcsak a postai küldeményeket, hanem belülről fakadó értékes üzeneteket is közvetít a világ számára. Nemrég, önálló kiadásban megjelent könyve is a haiku érzelemvilágába kalauzolja az olvasókat.

Magazinok