• cikk kép
  Öröm, félelem és izgalom - Dobos Ildikó huszonöt év után újra Veszprémben

  Dobos Ildikó huszonöt év után jött vissza Veszprémbe. Öröm, félelem és izgalom van benne a Petőfi Színház jövő heti bemutatója kapcsán. Az Ármány és szerelem című színműben Millernét alakítja.

 • cikk kép
  Pál Feri atya az elfogadásról, az együttműködésről és az elégedettségről

  Lovas - Zsúfolásig megtelt a faluház Pál Feri atya előadásán, ahol kapcsolati konfliktusokról, egyensúlyról beszélt.

 • cikk kép
  Erőszak a balett nyelvén

  Veszprém – Elkülönülés, erőszak, passzivitás és mindent elfedni szándékozó közeg. Mivé fajulhat az, amikor a család nem egy meleg fészek, hanem a félelmek és játszmák nyomasztó színtere?

 • cikk kép
  Macikiállítás hatodszor

  Ajka – Dörmögőék címmel nyílt mackókiállítás a szabadidőközpont József Attila utcai épületének emeletén szerdán.

 • cikk kép
  Elkápráztatta a közönséget az illuzionista

  Budapest - Harry Houdini magyar származású amerikai illuzionista - szó szerint varázslatos - életébe enged bepillantást az a kiállítás, mely a fővárosi Országos Széchenyi Könyvtárban látható.

 • cikk kép
  A nézők is szavaltak a versbarátok találkozóján

  Veszprém - Az irodalmi színpad egykori tehetséges versmondójára, Borbély Lászlóra emlékeztek közös verseléssel a Városi Művelődési Központban.

 • cikk kép
  Előbújtak barlangjukból - Mintegy félezer mackó a kemeneshőgyészi óvodában

  Kemeneshőgyész - Február másodikán nem bújtak vissza a medvék barlangjukba, legalábbis a településen, ugyanis közel ötszáz mackóból nyílt kiállítás a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemeneshőgyészi tagóvodájában.

 • cikk kép

  A török hódítóktól rettegő papok 1538 körül elhagyták a zirci kolostort

  Dolgos ciszterek a Bakonyban

  Zirc - A Bakony fővárosának legnagyobb ékessége a ciszterci apátság, melyet 1182-ben III. Béla király a francia champagne-i Clairvaux-i ciszterci apátság filiájaként alapított. Az első szerzetesek is onnan érkeztek.

 • cikk kép
  Cinkék jártak a szíve ablakára

  Ajka - Fekete István író 1900. január 25-én Göllén született. Ajkára - az akkor háromezer lelket számláló faluba - 1928-ban került.

 • cikk kép
  Ahol minden bábnak szíve van… 15 éve már!

  A veszprémi Kabóca Bábszínház 15 éve működik hivatásos bábszínházként. Ez alkalomból „Az égigérő paszuly” bábelőadás február 7-i bemutató előadásával kezdetét veszi az ünnepi rendezvénysorozat, amelyben a legkisebbektől a családokon át a szakmai közönségig mindenkinek izgalmas programokat kínálnak. (x)

 • cikk kép

  Félezer játékmedvét gyűjtöttek össze a szervezők a különleges kiállításra

  Teddyk, nyugdíjas és teázó macik

  Bakonybél – Békésen teázik a mackócsalád a Bakonybéli Szent Gellért Napközi Otthonos Óvoda termében. Mellettük régi és újabb, különböző színű és stílusú, jeges-, grizzly játékmedvék sorakoznak szépen összerendezve.

 • cikk kép

  Tizedik alkalommal rendezték meg a konferenciát Révfülöpön

  Luther, az igehirdető

  Révfülöp – A cselekedetek, az igehirdetés, Bach és az ötszáz éves jubileum is téma volt az immár tizedik alkalommal rendezett Luther-konferencián a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

 • cikk kép
  Erre a múltra építhetnek

  Veszprém – Gulden Gyula egykori vezető életén keresztül a Herendi Porcelánmanufaktúra 1923–48 közötti időszakába nyerhetünk bepillantást a szerdán bemutatott könyvből.

 • cikk kép
  Tangó a zenekosárban

  Sümeg - Zenekosár elnevezéssel tartott hangversenyt a Sümegi Zeneoktatásért Alapítvány a Kisfaludy gimnázium hangversenytermében.

 • cikk kép
  Intimitás és művészet: Rippl-Rónai személyes vallomása művein keresztül

  Veszprém – Rippl-Rónai József mérsékelt, fegyelmezett ember volt, azonban érzelmi életét mélyen és szenvedélyesen élte meg, a szeretet, szerelem rendkívül fontos volt számára.

Magazinok