• cikk kép
  Isteni adomány: a zene

  Ajka – Színvonalas ünnepi hangversennyel készültek a helyi és a környélbeli kórusok a Zene Világnapjára, melyet az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát intézményegységének aulájában tartottak meg. Az óvodások idén először vettek részt a rendezvényen, jelbeszédes-zenés produkciójuk és az összkar Örömódája nagy sikert aratott. A közönséget elbűvölték a játékos, mégis ünnepélyes dallamok.

 • cikk kép
  A Holnapolisz tegnap is lassú lett volna – Holnapolisz (Tomorrowland)

  A Holnapolisz tipikus példája annak, amikor valaki nagyot akar alkotni, de kicsit sem sikerül. A történet közhelyes és unalmas, a húzónév pedig lehúzza a filmet. Kritika.

 • cikk kép

  Veszprém, Budapest és Esztergom ihlette Ferencz Dánielt

  Házak és benyomások

  Veszprém -– Az volt a célom, hogy a különféle stílusirányzatoktól elrugaszkodva tanulmányt készítsek, amely ugyanakkor összefüggő, együtt értelmezhető képekből áll –- nyilatkozta a Naplónak Ferencz Dániel képzőművész Házak című kiállításának megnyitóján a városháza aulájában.

 • cikk kép

  Nyolc évtizede áll a Bakonyi Ház, kisnemesi lakókörnyezetet bemutatva

  Ünnepelt a kiállítóhely

  Veszprém - Tárlatvezetéssel és előadással ünnepelték a Bakonyi Ház nyolcvanéves fennállását, a rendezvényen megemlékeztek az alapítókról is.

 • cikk kép
  Sepsiszentgyörgyön koncertezik a Liszt kórus

  Veszprém - A Liszt Ferenc Kórustársaság szerdán erdélyi koncertturnéra utazik: Sepsiszentgyörgyön és Tusnádfürdőn adnak koncertet Kővári Péter karnagy vezényletével.

 • cikk kép
  Pop-art a kertben: nagy rajzolás a gyerekekkel az inspiráló Vaszary Galériánál

  Balatonfüred – Egy óriási kép készül a Vaszary Galéria hatalmas kertjében, a művészek pedig nem mások, mint a helyi gyerekek.

 • cikk kép
  Képregény a háborúról - kiállítás az egyetemen

  Veszprém - A történelmi képregények elkötelezett grafikusa lettem.

 • cikk kép
  Máig kísért a múlt - kiállítás az iszapkatasztrófáról

  Devecser – Festőként mindig azt szoktam mondani, hogy az alkotó, ha látni akarja az alkotást, akkor hátrébb lép.

 • cikk kép
  100 Folk Celsius: amikor nem énekeltük a Paffot, majdnem megvertek bennünket

  Régimódi zenekar vagyunk, kézzel játszunk és szájjal énekelünk, mondta Littvay Imre, a 100 Folk Celsius alapítója. A countryzenét játszó együttes a veszprémi családi napon lépett fel.

 • cikk kép
  Programok, rendezvények Veszprém megyében szeptember 28-tól

  Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 28-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  Egyházzenei hangverseny Várpalotán

  Várpalota -– A francia barok egyházi muzsika állt a középpontjában annak a hangversenynek, amelyet az inotai templomban tartottak a napokban.

 • cikk kép
  Rákosi Viktorra emlékeztek Ukkon

  Ukk -Neves szülöttére, Rákosi Viktor íróra, újságíróra, humoristára, országgyűlési képviselőre emlékeztek a község lakosai szeptember 26-án. Rákosi Viktor 1859-ben született, apja gazdálkodó volt.

Magazinok