• cikk kép
  Muzsikáló gyermekek - Városi népdaléneklési verseny

  Hét iskola ötven kisdiákja vett részt az alsó tagozatosoknak meghirdetett nyolcadik városi népdaléneklési versenyen.

 • cikk kép
  Meglepetés volt mindenkinek

  Zirc - Lingl Zoltán helyi nevezetességeket is ábrázoló, digitális festményeiből nyílt kiállítás a Városházán.

 • cikk kép
  Eltemették a Polányi passiót

  Isten mindenkit megpróbál a szenvedéssel, még a legnagyobb szenteket is, és most minket is - hangzott el a rendezvényen, amelyen a Polányi passiót búcsúztatták.

 • cikk kép

  Folyamatosan frissítve

  Programok, rendezvények Veszprém megyében május 18-tól

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 18-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  Vagonlakók élete: új kiállítás nyílt a Trianon Múzeumban

  Várpalota – A trianoni tragédia tipikus szimbólumai az egykori vagonlakók, akik nem esküdtek fel az új hatalomra, hanem egzisztenciájuk kockáztatásával is vállalták, hogy áttelepülnek a csonka Magyarországra.

 • cikk kép

  Tizenöt éve alakult a gyulafirátóti Rozmaring együttes

  Ünnepelt a tánccsoport

  Veszprém-Gyulafirátót – Gálaműsorral ünnepelte fennállásának tizenötéves jubileumát a Rozmaring Tánccsoport.

 • cikk kép
  Szolnoki Tibor nem hisz a farmernadrágos operettben

  Veszprém - Abban a zenés színházban hiszek, amelynek alkotói, résztvevői a valóságban megélt, hiteles és őszinte érzelmeket közvetítenek a színpadon –- hangsúlyozta Szolnoki Tibor, a magyar színjátszás népszerű egyénisége, aki nem hisz a farmernadrágos, modernizált operettekben.

 • cikk kép
  Integrált előadásra készülő énekesek

  Tapolca - Érmet szerzett a Tapolcai Musical Színpad minden benevezett énekese a lX. Nemzetközi Veszprémi Játékok összművészeti fesztiválon. A versenyre 17 országból érkeztek résztvevők.

 • cikk kép
  Arcképvázlat egy köztünk élő költőről

  Hajmáskéri Horváth Attilát két éve ismertem meg. Egy barátomat látogattam a megyei kórházban. Szobatársak voltak. A szomszéd betegágyon feküdt. Megszólított. Elmondta, hogy 65 éves, rokkant. Most tanulja a mankó és a műláb használatát. Foglalkozására nézve költő. Nem azt mondta, hogy verseket ír, hanem alkotói öntudattal azt, hogy: költő vagyok.

 • cikk kép
  Finn és magyar közös kiállítás

  A Rovaniemiből érkező Tapani Aarnio festőművésznek és a siófoki születésű Egri Erzsébet képfestőnek nyílt tárlata a Szaléziánumban.

 • cikk kép
  Emberi sorstragédiák a vásznon – Bemutatták a Csonka délibáb című játékfilmet

  Pápa - Az ötvenes évek kitelepítéseiről, a hortobágyi munkatáborokba hurcolt családokról szól a Csonka délibáb című magyar játékfilm, melynek országos premierjét a pápai Petőfi moziban tartották.

 • cikk kép
  Cannes - Ötven év után újra bemutatták Jancsó Miklós Szegénylegények című filmjét

  Ötven évvel a cannes-i nemzetközi premier után csütörtök este újra bemutatták Jancsó Miklós Szegénylegények című alkotását a 68. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató program nyitóestjén.

Magazinok