Kultúra

 • cikk kép
  Japán klub indult a megyei könyvtárban

  Első alkalommal rendezték meg a japán klubot az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban csütörtök délután.

 • cikk kép
  Kiválóan szerepelnek a városlődi tanár diákjai a versenyeken

  Kiválóan szerepelnek diákjaink tanulmányi versenyeken, de a közösségi életnek is lelkes szereplői - mondta Fülöp Zoltáné, a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Kislődi Rőthy Mihály Tagintézményének pedagógusa, a másodikosok osztályfőnöke, az alsós munkaközösség vezetője.

 • cikk kép
  500 éves a reformáció

  Luther Márton 95 tételével, Wittenbergben indult útjára a reformáció, amelynek idén 2017-ben ünnepli az 500. évfordulóját a Magyarországi Evangélikus Egyház. Ez alkalomból programsorozatot indítottak, melynek harmadik állomását, Szmirna városát február 23-án mutatták be a Városi Múzeumban.

 • cikk kép
  Mindenben a szépséget keresi - megnyílt Kerpel Péter kiállítása

  A városházán nyitották meg Kerpel Péter, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma vezető művésztanárának kiállítását, aki a várpalotai gimnázium rajztagozatán végzett, Újhelyi Gábor festőművész tanítványaként.

 • cikk kép
  Nemcsak betyárkodni, de adni is szeretnek a Hunyadi hagyományőrzők

  A Hunyadi Hagyományőrző Egyesület 1997-ben alakult. Tagjai környékbeli lótartók, állattartók. Céljuk az állattartási hagyományok őrzése, ápolása és megismertetése.

 • cikk kép
  Zenei klub a könyvtárban

  Mi a közös Johnny Cashben, Whitney Houstonban, Gabóban és Máté Péterben?

 • cikk kép
  Angol klub a jobb nyelvértésért

  Kapolcs - Több mint egy éve működik sikerrel az Angol klub, amely összefogja a helyi és környékbeli, valamint a vidékhez kötődő angol ajkúakat és megszólalásra buzdítja a nyelv iránt érdeklődőket.

 • cikk kép
  Légikalandok a nagyvilágból

  Toperczer István orvos alezredes, fotóművész, publicista, szerző tartott előadást a Városi Művelődési Központban vietnámi és afganisztáni útjairól a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületének meghívására.

 • cikk kép
  Szenta János festményeiből nyílt kiállítás a városi könyvtárban

  Várpalota – Néhai szerelme emlékének adózik a Fekete menyasszony című kiállításával a várpalotai Szenta János, akinek festményeiből a napokban nyílt tárlat a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

 • cikk kép
  Az egyetem színei - Szigeti Bernadett kiállítása a Pannon Egyetemen

  Colors címmel kiállítás nyílt a Pannon Egyetem aulájában kedden.

 • cikk kép
  Vendégelőadásokat hoz a Pannon Várszínház a Veszprémi tavaszi fesztiválra

  Veszprém - Négy vendégelőadást és a Pannon Várszínház A padlás című félig mese, féli musicaljét láthatják a nézők a Veszprémi tavaszi fesztiválon.

 • cikk kép
  Kiállítással tisztelegnek a magyar feltaláló zseni emléke előtt

  Balatonfüred - Március közepéig látható a Kisfaludy Galériában az a kiállítás, amit először a Milánói expon láthattak az érdeklődők. Bíró László a XX. század egyik legnagyobb koponyája lehetett, az ő szellemi hagyatékával, és életével ismerkedhetnek meg a látogatók.

 • cikk kép
  Tündérboszorkány a könyvtárban

  Balatonfüred - Azokból a gyerekekből, akik találkozhattak hétfőn Bosnyák Viktória írónővel a Lipták Gábor városi könyvtárban, jó eséllyel lesz olvasó felnőtt.

 • cikk kép
  Pokolbéli világnéző

  Veszprém – Február 22-én szerdán 15.30-kor a Pannon Egyetem E épületében Turek Miklós színművész Faludy György életéről és költészetéről szóló versszínházi monodrámáját tekinthetik meg az érdeklődők, Pokolbéli világnéző Faludy Györggyel címen.

 • cikk kép
  Ez igazi örömzene volt

  Pápa - Kétévente rendezik meg a Bartók Béla Zeneiskolában a megyei csellótalálkozót, aminek idén már hatodik alkalommal volt házigazdája a pápai zeneoktatási intézmény. Ezúttal Veszprémből, Tapolcáról, Balatonfüredről, Balatoncsicsóról és Pápáról érkeztek tehetséges diákok, hogy bemutassák tudásukat hangszerükön.

 • cikk kép
  Művészetek Völgye: 27 év 27 helyszín

  Kapolcs - Huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye fesztivált július 21-30-a között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.

 • cikk kép
  Az álmok világa tárul fel Kurbucz M. Zsuzsanna kiállításán

  Veszprém-Gyulafirátót - Egyedi technikával készült vidám alkotások várják a látogatókat Kurbucz M. Zsuzsanna csütörtökön nyílt kiállítása részeként a Gyulafirátóti Művelődési Házban.

 • cikk kép
  Szívhez szóló dalok virtuóz gitárjátékkal

  Balatonfüred - Február 18-án, szombaton este az akusztikus gitározás magyar sztárja, Tom Lumen két külföldi barátjával, az osztrák Markus Schlesingerrel és a szlovák Stano Pocajival lépett fel az Arácsi Népházban.

 • Több tárlattal készül a Püspöki Palota

  Sümeg - Még az idei tavaszon elkezdődik a Püspöki Palota különféle fejlesztéseinek kivitelezése.

 • cikk kép
  Farsangi káosz Úrkúton

  Minden osztály saját koreográfiával, illetve saját készítésű jelmezekkel készült a farsangra - tájékoztatta lapunkat Horváthné Rieger Anita, az önkormányzat kulturális szervezője.

Részletes műsorMűsorok betöltése...