Kultúra

2011.08.20. 14:46

Néptánc a Szentháromság téren

Veszprém – Tíz éve rendezi meg a Városi Művelődési Központ a folklórparádét a Veszprémi nyári Fesztivál részeként. Idén is sokan voltak kíváncsiak rá.

Németh F. Bernadett

Pedig az időjárás mindvégig fenyegette az érdeklődőket, s az est vége felé esett is néhány csepp a várban. Az ülőhelyek azonban majd mind elkeltek a népzenei rendezvényre. A történelmi környezet, a különleges hangzás szép keretet adott a hagyományos táncoknak, zenének. A program házigazdája a Veszprém Táncegyüttes volt.

Hagyományőrző zenészek, táncosok, énekesek léptek fel a Szentháromság téren felállított színpadon Erdélyből, Szászcsávásról és Szásznagyvesszősről, s megjelentek a hazai néptánc kiválóságai is a Népművészet Táncos mesterei, Aranysarkantyús-, Aranygyöngyös táncosok, a Népművészet Ifjú Mesterei. Fellépett – többek között - az ígéretes fiatal tehetségekből álló Almássy Gonoszok Táncegyüttes is.



A színpadi műsorok után a hagyományokhoz híven táncház zárta a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!