Kultúra

2011.07.09. 05:41

Vasárnap estig tart az ingyenes vigasság

A kisbíró köszöntőjével pénteken délután hivatalosan is megkezdődött a Kiscsőszi Pajtafesztivál.

Győrffy Árpád

 

A hatodik alkalommal megrendezett programon vasárnap estig ismét néptáncosok, zenekarok, kórusok lakják be a falu utcáját, udvarait, kertjeit. A kocsma előtti megnyitó első fellépői hagyományosan a fesztivál előtt tartott tánctábor résztvevői voltak, akik Szabó Szilárd és Németh Ildikó betanításában válaszúti táncokat adtak elő. Visszatérő vendégként fellépett a celldömölki Kemenesalja Táncegyüttes és a Sümeg Táncegyüttes, a műsor nagyszámú érdeklődőt vonzott. Egy-egy tánc közben kisebb szünetet tartottak, hogy a lezárt út miatt felgyűlt autókat, mezőgazdasági gépeket és az esti buszt elengedjék.

A továbbra is ingyenes program szombaton délelőtt a Kiscsőszi Hétpróbával folytatódik, délután többek között fellép az Alig Színpad, a templomban a Forrás Női Kamarakórus, a Szent Imre Daloskör és a Padragkúti Bányász Férfikar énekel egyházi énekeket, a Megyer Sarja egyesület lovas lovagi tornát mutat be. Az esti fellépők között lesz a Kármentő Népzenei Együttes, a Romungro Gipsy band, Fajkusz Attila és zenekara, valamint a Litéri Zöldág Táncegyüttes.  Vasárnap délelőtt az ünnepi szentmise után ismét felelevenítik a karikázó hagyományt, majd énekelve, táncolva a kocsmához vonulnak, ahol folytatódik a vigasság. A fesztivált vasárnap délután négykor a Kőris Zenekar koncertje zárja Cimbi diófája alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!