Kultúra

2010.07.16. 17:56

Tizedik Mogyorósi napok

Litér - Tizedik alkalommal rendezik meg a Mogyorósi napokat Litéren, a jubileum alkalmából négynapos ünnepségre várják a helyieket és a környező településen élőket.

Balla Emőke

Egy nemzet és egy település életében is fontosak az ünnepek, mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, országgyűlési képviselő a péntek délutáni megnyitón.

- Az egészséges társadalmat két dolog jellemzi: a társadalmi normák érvényesülése és az erős közösségek létrehozása. Ez a rendezvény alkalmat ad arra, hogy még jobban megerősödjön a közösség.

Dr. Bóka István országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: Litér büszke lehet az elmúlt években végzett infrastrukturális fejlesztésekre, beruházásokra, de még inkábba a falu közösségeire, kulturális és művészeti értékeire, a civil szervezetekre; a litéri Zöldág táncegyüttest nemcsak itt, de az egész országban ismerik.

Szedlák Attila polgármester köszöntőjében elmondta, nyolcadik éve adják át a díszpolgári címet azoknak, akik sokat tettek a településért, az idén az eddigieknél is nehezebb volt dönteni.

Díszpolgári címet kapott Heizer Tiborné tanítónő, Bóna Sándor képviselő, Putz István traplövő, Litér községért érdemérmet vehetett át Egyedné Kamondi Tünde  tanár, művelődésszervező és Rokalyné Csizmadia Margit óvodavezető.

A litérieket szombaton és vasárnap is gazdag program várja a közparkban, szombat délután lesz lovas felvonulás, bábelőadás, magyarnóta-összeállítás, este koncertet ad Szekeres Adrienn, és színpadra lépnek a litéri énekesek, zenészek is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!