• cikk kép
  A nézők is szavaltak a versbarátok találkozóján

  Veszprém - Az irodalmi színpad egykori tehetséges versmondójára, Borbély Lászlóra emlékeztek közös verseléssel a Városi Művelődési Központban.

 • cikk kép
  Előbújtak barlangjukból - Mintegy félezer mackó a kemeneshőgyészi óvodában

  Kemeneshőgyész - Február másodikán nem bújtak vissza a medvék barlangjukba, legalábbis a településen, ugyanis közel ötszáz mackóból nyílt kiállítás a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemeneshőgyészi tagóvodájában.

 • cikk kép

  A török hódítóktól rettegő papok 1538 körül elhagyták a zirci kolostort

  Dolgos ciszterek a Bakonyban

  Zirc - A Bakony fővárosának legnagyobb ékessége a ciszterci apátság, melyet 1182-ben III. Béla király a francia champagne-i Clairvaux-i ciszterci apátság filiájaként alapított. Az első szerzetesek is onnan érkeztek.

 • cikk kép
  Cinkék jártak a szíve ablakára

  Ajka - Fekete István író 1900. január 25-én Göllén született. Ajkára - az akkor háromezer lelket számláló faluba - 1928-ban került.

 • cikk kép
  Ahol minden bábnak szíve van… 15 éve már!

  A veszprémi Kabóca Bábszínház 15 éve működik hivatásos bábszínházként. Ez alkalomból „Az égigérő paszuly” bábelőadás február 7-i bemutató előadásával kezdetét veszi az ünnepi rendezvénysorozat, amelyben a legkisebbektől a családokon át a szakmai közönségig mindenkinek izgalmas programokat kínálnak. (x)

 • cikk kép

  Félezer játékmedvét gyűjtöttek össze a szervezők a különleges kiállításra

  Teddyk, nyugdíjas és teázó macik

  Bakonybél – Békésen teázik a mackócsalád a Bakonybéli Szent Gellért Napközi Otthonos Óvoda termében. Mellettük régi és újabb, különböző színű és stílusú, jeges-, grizzly játékmedvék sorakoznak szépen összerendezve.

 • cikk kép

  Tizedik alkalommal rendezték meg a konferenciát Révfülöpön

  Luther, az igehirdető

  Révfülöp – A cselekedetek, az igehirdetés, Bach és az ötszáz éves jubileum is téma volt az immár tizedik alkalommal rendezett Luther-konferencián a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

 • cikk kép
  Erre a múltra építhetnek

  Veszprém – Gulden Gyula egykori vezető életén keresztül a Herendi Porcelánmanufaktúra 1923–48 közötti időszakába nyerhetünk bepillantást a szerdán bemutatott könyvből.

 • cikk kép
  Tangó a zenekosárban

  Sümeg - Zenekosár elnevezéssel tartott hangversenyt a Sümegi Zeneoktatásért Alapítvány a Kisfaludy gimnázium hangversenytermében.

 • cikk kép
  Intimitás és művészet: Rippl-Rónai személyes vallomása művein keresztül

  Veszprém – Rippl-Rónai József mérsékelt, fegyelmezett ember volt, azonban érzelmi életét mélyen és szenvedélyesen élte meg, a szeretet, szerelem rendkívül fontos volt számára.

 • cikk kép
  Mindannyian mások, mégis összedolgoznak az alsóörsi képzőművészek

  Balatonarács - A minap egyik este megtelt az Arácsi Népház, sokan érdeklődtek a legújabb kiállítás, az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület festőinek munkái iránt.

 • cikk kép
  Röhrig Géza: Izraelben más a fénytörése a Saul fiának

  Az izraeli mozik február 11-től vetítik a Saul fiát, amely 450 fős díszbemutatóval ünnepelte premierjét Tel-Avivban. Röhrig Géza, az alkotás főszereplője az MTI-nek adott interjúban többek között arról beszélt, hogy a filmnek más a fénytörése Izraelben, ahol csak napjainkban vált lehetségessé bemutatni egy efféle alkotást.

 • cikk kép
  Új könyvtárat kaptak a tésiek

  Tés – Megújult a település könyvtára, a régi általános iskolában 90 négyzetméteren böngészhetnek a kötetek között, s használhatják a számítógépes termet a tésiek.

 • cikk kép
  Színészkedés közben megtalálják a gyerekek a helyüket a világban

  Alsóörs – Novákné Juhász Andrea, az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont magyar nyelv és irodalom szakos tanára már tíz éve, kezdő kora óta foglalkozik színjátszó körök koordinálásával. Legfőbb célja, hogy segítsen a gyerekeknek, hogy megtalálják útjukat a világban.

 • cikk kép
  Az apokalipszis már a spájzban van - Sicario

  Pontosabban az alagútban, valahol az Egyesült Államok és Mexikó között. A Sicario témája olyan távol van tőlünk, mint az európai migránsválság Texastól, történelmi lehellete mégis érezhetően fagyos és félelmetes.

Magazinok