• cikk kép
  Átadták az utcazene fesztivál díjait

  Veszprém – A közönség és a szakmai zsűri díját is akusztikus gitáron játszó fiatal előadók nyerték az idei utcazene fesztiválon.

 • cikk kép
  Az ősök szava - Minden, ami szép, dalt fakaszt

  A zirci születésű Varga Gábornak tavaly jelent meg Lélekhang címmel, versekből, prózai írásokból összeállított kötete. A harmincnégy éves irodalmár tagja a Batsányi – Cserhát Művész Körnek, költeményei a Délibáb magazinban és antológiában, a Főnix-dala irodalmi lapban jelentek meg.

 • cikk kép

  A mi szakmánk minden nap más, éppen ez a csodálatos benne

  Féltékeny szerető a művészi munka - vallja Falusi Mariann

  Falusi Mariann nyarait legszívesebben a Balaton partján tölti pihenéssel és koncertezéssel. Legutóbb a köveskáli református templomban a Varnus Xaver Balatoni Zenei Fesztivál keretén belül adott jazz koncertet.

 • cikk kép
  Negyed évszázados fesztivál

  Kapolcs - Az idén 25 éves Művészetek Völgyének komoly öröksége van, ami a falvakra, a helyi civil szervezetekre, a fellépő művészekre és elsősorban a kitartó közönségre épül.

 • cikk kép
  Halljuk meg az ősök szavát - Gyerekkoráról, kötődéseiről, belső vívódásairól ír a fiatal bakonyi irodalmár

  A Művész Kör pályázatain több rangos díjat kapott, tavaly év végén Költői Nagydíjat, továbbá viseli az Örökös tag címet. Jelenleg egy igaz történeten alapuló regényen dolgozik.

 • cikk kép
  Kinga Erzsébet nyomdokain

  Veszprém - Július 24-én Szent Kinga égi születésnapján arra az Árpád-házi királylányra emlékezünk, akinek személye sokáig a feledés homályába merült, mivel szentéletű keresztény tanúságtevő, karitatív szolgálatát elsősorban Lengyelországban gyakorolta Boleszláv krakkói herceg, későbbi lengyel király oldalán.

 • cikk kép
  Muzsikáló utcák - Nemzetközi felhozatal a belvárosban

  Veszprém -– Féltávnál az utcazene-fesztivál, amelynek utolsó két napján is izgalmas koncertek várják a közönséget. Szombaton például a nemzetközi szinten is jegyzett Heymoonshaker zenél az Óváros téren.

 • cikk kép
  Folytatódik a fesztivál - Anna-báli programok mindenki kedvére

  Balatonfüred -– Véghajrában az Anna-báli programok. Szívhalászat és operagála, szombaton választják az Anna-bál szépét.

 • cikk kép
  Elérkezett az idő a post-rockra

  A Toul Syes 2013 tavaszán alakult meg és az instrumentális post-rock irányvonalon mozog.

 • cikk kép
  Varázslatosan eklektikus utcazene

  Veszprém – A fantasztikusan sikerült nyitónap után csütörtökön tovább folytatódik a mulatság a megyeszékhely belvárosát nyüzsgő méhkassá változtató Utcazene Fesztiválon. Ajánló a második napra.

 • cikk kép
  Négy napig szól a muzsika az utcán

  Veszprém - Elstartolt az utcazene-fesztivál, már a négynapos ingyenes dzsembori nyitónapján több ezres tömeg hömpölygött a megyeszékhely belvárosában.

 • cikk kép
  Prímást választottak - Az Anna-bálhoz kötődve tartották a versenyt

  Balatonfüred - A 100 Tagú Cigányzenekar prímása lett az egyik nyertese az Anna-bálhoz kötődő idei prímásversenynek. A Lavotta János cigányprímásversenyt 2013 óta rendezik meg a nagy múltú bál előtt.

Magazinok