Kultúra

2009.11.10. 04:12

Századik évforduló

Várpalota - Matzon Frigyes születésének 100. évfordulója alkalmából rendeznek emléknapot november 12-én a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

Deák Dóra

A 100 évvel ezelőtt született szobrászművész tiszteletére szervezett rendezvényt Katona Csaba alpolgármester nyitja meg fél kettőkor, amelyet Madaras Annamária előadása követ az 1986-ban Várpalotára került Matzon-gyűjteményről.

Életút és utóélet címmel a művész örököse és a gyűjtemény kezelője, Matzon Ákos tart előadást, Eleőd Ildikó végzős művészettörténész-hallgató pedig Ki Matzon Frigyes? címmel mutatja be a művész életművét a kor művészettörténetének tükrében.

A programot az évforduló alkalmával meghirdetett kép- zőművészeti pályázat eredményhirdetése és a díjak kiosztása követi. A Matzon Frigyes-emlékkiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg délután fél ötkor. A tárlat november 26-ig látogatható a művelődési központ Szíj Rezső Kamaratermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!