Kultúra

2009.08.10. 02:28

Dalok, táncok a gyermekekért

Veszprém - Nagyszabású jótékonysági gálaműsort tartottak a Veszprémi Nyári Fesztivál szervezésében szerdán este a városi művelődési központban.

Deák Dóra

A közel kétórás műsor Sz. Csordás Éva szavalatával kezdődött a szeretetről. A rendezvényt dr. Szabó Éva, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekcentrumának vezető főorvosa nyitotta meg, aki pár mondatban bemutatta a kórház gyermekcentrumát és a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt. 

Elmondta, a gálaműsor célja, hogy a bevételből olyan ultrahangkészüléket vegyenek a gyermekgyógyászati centrum javára, amit a súlyosan beteg gyerekek ágya mellett lehet használni. 

A megnyitót követően színpadra lépett a Gizella Női Kar, amely a magyar szerzők műveiből adott elő egy csokorra valót, Miklós Ágnes és Dávid Roland elő- adásában pedig a könnyűzene kapott főszerepet. 

Az est során hallhattuk még többek között Kádárné H. Veronikát, Radics Tibort, valamint Ötvös Cseke Noémit és tanítványait, tánctudásukkal pedig a Honvéd Bakony Táncegyüttes és a Kis-Bakony Táncegyüttes kápráztatta el a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!