Külföld

2009.08.21. 07:00

Cápariadó egy franciaországi strandon

Franciaország - Cápariadót adtak ki csütörtök délután Franciaországban egy földközi-tengeri strandon, mert a fürdőzők két cápát láttak - közölte a tűzoltóság.

MTI

"Délután kaptuk a riasztást, hogy két nagyméretű halat láttak a Sardinal nevű fürdőhelyen, felderítő útra indultunk, és valóban cápák voltak" - mondta el a Perpignan közelében fekvő Canet-en-Roussillon város tűzoltóságának szóvivője.

A helyszínre küldött tűzoltók két cápát láttak, az egyik két, a másik egy méter hosszú volt. A strandon azonnal felvonták a vörös zászlót és a csendőrök kiparancsolták a vízből a fürdőzőket. A strand pénteken nyit meg újra.

A térségben gyakran látnak óriáscápákat és kékcápákat.

"Bizonyára óriáscápák voltak, amelyek egyáltalán nem veszélyesek, mert planktonnal táplálkoznak. Igen hatásos a látványuk, akár 7,8 méteresre is megnőhetnek" - mondta Jacques Carriere, a Tengeri Mentők Országos Szövetségének egyik vezetője.

"Amikor nagyon meleg van, gyakran kiúsznak a part közelébe. (...) Nem kell őket ingerelni, mert a farkcsapásuk veszélyes lehet. Még sohasem hallottam, hogy valakit cápa harapott volna meg a térségben" - tette hozzá Carriere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!