Külföld

2016.12.04. 18:33

19 éves lányt erőszakoltak meg migránsok Németországban

A menekültellenesség ismét felizzott az országban - olvasható az index cikkében.

Az áldozat Maria L. esetében számos elem van, ami akár szimbolikusnak is tekinthető, hiszen egy magas rangú európai uniós hivatalnok lánya, aki önkéntesként segíti a Freiburgba érkező menekülteket.

Támadója egy afgán férfi, aki 2015-ben kiskorúként érkezett az országba, mindenféle felnőtti kíséret nélkül.

Az index újságírója rávilágít, hogy a lány október 15-én egy egyetemi bulin mulatott barátnőivel, melyről számos fénykép tanúskodik. Azt azonban senki nem sejthette, hogy ezek voltak az utolsó képek Maria-ról.

Hajnali 2:40 körül elköszönt barátaitól, majd biciklire szállt és elindult hazafelé. Holttestére másnap találtak rá a hatóságok a  Dreisam folyóban. Megerőszakolták, és vagy vízbe fulladt vagy vízbe fojtották.

A rendőrség első körben 1400 embert hallgatott ki. A keresés során nyomkereső kutyákat is bevetettek, melyek az egyetem biokémiai előadójáig vezették a őket. Ezt követően több, mint száz diákot hallgattak ki, DNS mintákat vettek közel az összes férfi hallgatótól, ám a tettes továbbra is szabadon ólálkodott.

Később a folyóparton egy lényegesnek tűnő nyomot rögzítettek. Egy 18 centiméter hosszú hajszálat találtak egy bokron, amelynek különleges színe volt a kulcs a tettes megtalálásához, hisz annak egyik fele fekete, a másik többféle szőkés árnyalatot tartalmazott.

Ez adott új lendületet a nyomozásnak. A rendőrök a közétri kamerák biztonsági felvételeit átvizsgálva szúrták ki a 17 éves afgán fiút, akit hajviselete miatt eltéveszteni sem lehetett. A tettes az egyetemi buli éjszakáján 1:47-kor egy villamoson Freiburg központja felé tartott, amiről 2:10 perckor szállt le a végállomáson. A bűncselekmény hajnali 3-kor történhetett.

A befogadó családnál elhelyezett fiút péntek délután tartóztatták le a a nevelőszülei házában.

Az eset az interneten rendkívül feltüzelte a menekültellenes indulatokat.

A társadalmi nyugtalanságra a liberális szemléletű Spiegel is rámutat. A lap online kiadása összeszedte, milyen esetek történtek csak az elmúlt hetekben-hónapokban Freiburgban. Szeptember végén egy 13 éves lányt erőszakolt meg két "migrációs hátterű" fiatal. Október közepén egy hajléktalant vert agyon két "nem német állampolgár", október végén két gambiai férfi molesztált két nőt a pályaudvarnál, november elején egy afgán késelt meg egy másik afgánt a városban, november végén pedig egy grúz férfi szúrta le az unokaöccsét.

Maria L. halála óta több hasonló megoldatlan eset is történt Feriburg közelében.

A német médiában most arról folyik a vita, hogy Maria L. esete milyen hatással lesz a menekültekre az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!