Kosárlabda

2015.03.06. 20:17

Vért izzadtak a sikerért a veszprémi kosarasok

Veszprém – Elképesztő mérkőzésen nyert a HOYA Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda együttes a Sopron ellen: a hosszabbításban sikerült kiharcolni az értékes sikert, amely Mérész Csaba alakulata számára reményt adhat a négy közé jutáshoz is.

B. Virág Rita

Veszprém-SMAFC

102:92 (21:20, 17:22, 23:17, 25:27, 16:6)

Veszprém, 300 néző. V.. Török, Magyari, Németh. HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Nagy R. 2, Gáll 8/6, Novák 11, Fekete 8/6, Szabó T. 9. Csere: Blaskovits 2, Oltárczy, Kováts, Kámán 32/9, Puszta 30/6, Szeifert, Sipos. Edző: Mérész Csaba. Soproni MAFC: Csaplár-Nagy 14, Török 14, Karácsonyi 13, Szabó N. 9/3, Nagy G. 14/3. Csere: Berneczei 7, Szlávik 10/6, Jávor 11/9, Bali. Szekeres. Edző: Barlai Tamás.

Az idény egyik legnehezebb összecsapására készült a Veszprém, a Sopron ellen nagy szüksége volt a sikerre, hogy versenyben maradjon a negyedik helyért. A tét rányomta bélyegét a hazaiak teljesítményére, láthatóan idegesen kosárlabdáztak. Nem is tudták lerázni a vendégeket, gyakorlatilag a negyed végéig felváltva estek a kosarak.

A rövid szünetet követően Szabó hármasával jutott előnyhöz a Sopron, 21:23, de szerencsére Nagy ziccerével, majd Szabó kettő plusz egyes kombinációjával 28:26-ra fordítottak az egyetemisták (13. perc). A hazaiak védekezése nem volt túl acélos, villámgyorsan összejött az öt csapatfault, így a vendégek büntetőből tartották magukat. A 15. perc végére a hűség városából érkezett együttes is összeszedte az öt csapatszemélyit, Kámán pedig profi módon értékesítette a büntetőket (32:30). Ennél nagyobb különbség azonban nem alakult ki, mert a Veszprém dobásai rendre célt tévesztettek. Sőt a 17. percben egy eladott labdát követően a Sopronnál volt az előny (36:38). Azonnal időt kért Mérész Csaba szakvezető, de hazai kosár helyett Karácsonyi dobott szép kosarat (36:40). Végül négy pontos soproni vezetéssel zárult a félidő.

Balszerencsés bakonyi akciókkal kezdődött a második felvonás, előbb Puszta, majd Szabó próbálkozása pördült ki a gyűrűből, válaszként Török persze nem hibázott. Szabó T. válasza sem késett, így a 23. percben 40:44-et mutatott az eredményjelző. Török újabb ziccere után percekig 40:46 volt az állás. Csaplár-Nagy törte meg a csendet, aztán Fekete hármasával zárkózott a HOYA. Novák jókor villant, Puszta kosara pedig ismét visszahozta a veszprémi reményeket (48:49). Nagyon kevés kosár esett, inkább a küzdelem dominált, no és sok volt a technikai hiba is. Soproni időkérést követően egy csapásra megváltozott a játék képe: a házigazdák mintha felébredtek volna Csipkerózsika álmukból és pillanatok alatt fordítottak (28. perc: 55:52). A negyed végül Puszta távoli dobásával 61:59-cel zárult.

A záró felvonásban nem sokáig élvezhette a vezetést a Veszprém, a 33. percben 63:64-es állásnál rendelte magához övéit Mérész Csaba. Kámán és Puszta vette kezébe az irányítást, sajnos azonban minden egyes pontra volt válasza a SMAFC-nak (74:74). Hiába szórta a hármasokat a Veszprém (Kámán, Puszta és Gáll is betalált kívülről), de Jávor is pontosan célzott messziről, Török pedig közelről vette be a zónázó hazaiak védelmét (77:78). Szlávik hármasával indult a hajrá (79:81), Gáll egalizált a büntető vonalról. Karácsonyi ziccerére Kámán válaszolt kettő plusz egy ponttal, így huszonkét másodperccel a vége előtt a HOYA-nál volt az előny (84:83), sőt a soproni támadást sikerült kivédekezni. Puszta nagyon fontos büntetőket értékesített (86:83), azonban Szlávik egy másodperccel a vége előtt egyenlített (86:86).

A hosszabbítás Kámán remek kosarával indult, és miután faultolták a büntetőt is kihasználta (89:86). Sajnos azonban Karácsonyi fordított. Elképesztő izgalmak végén előbb Novák, majd Kámán is hibátlanul büntetőzött, így 48 másodperccel a zárás előtt 96:92-re alakult az állás. Fekete a legjobbkor szerzett labdát, a támadást pedig pontokkal fejezte be a HOYA, így nagyon hosszú nyeretlen szériát sikerült lezárni végre.

Mérész Csaba: - Az első félidőben langyosabban kezdtünk, de a másodikban hatalmas erőket mozgósítva sikerült megnyernünk a találkozót. Igazi csapatmunka volt ez, amibe mindenki beletette  a magáét. Még sok a munka, a védekezésen és a támadáson is javítanunk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!