Kosárlabda

2015.05.09. 12:11

Továbbjutás kettős győzelemmel

Veszprém – A második mérkőzésen is fölényesen nyert a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a 9-12. helyért kiírt párharcban a szombathelyi fiatalok ellen a kosárlabda NB I/B rájátszásában.

B. Virág Rita

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Falco KC Szombathely II.

84:64 (27:5; 16:20; 28:17; 13:22) Veszprém, 100 néző. Vezette: Maár G., Mester F., Arató B.

Veszprém: Vertetics 2, Puszta 3, Kámán 21/3, Sipos 2, Szabó  T. 18. Csere: Fekete 7/3, Nagy 6, Kováts 10/3, Gáll 13/9, Novák 2, Szeifert. Edző: Mérész Csaba.

Falco II.: Németh 5/3, Bazsó 16/6, Tóth 5/3, Bereczki, Karagity 4. Csere: Kovács 10, Popgyákunik 8/3, Szanati, Hódi 8/6, Zrínyi 6, Körömi 1, Szabó 1. Vezetőedző: Váradi Attila.

A veszprémi kosarasok (a labdával Szabó Tibor) két magabiztos győzelemmel harcolta ki a továbbjutást. Fotó: Archív/Nagy Lajos

Vertetics Ádám a tavaszi szezon utolsó mérkőzésén lépett pályára veszprémi mezben, mivel a jövő héten állkapocs műtéte lesz, ezért az utolsó két mérkőzésen már nem segítheti a veszprémi egyetemistákat.

Kámán dobta a mérkőzés első kosarát és az első tripláját is, amivel már 7:2-re vezetett a hazai alakulat. Jól védekeztek, de sokat hibáztak a vasiak a palánk alatt, és Váradi edző a 6. percben kikérte első idejét (15:4). Alaposan felemelte hangját a vendégek edzője, de ez sem használt, hiszen a rangidős Kámán már ekkor 11 pontot dobott. A veszprémiek hátul nagyon jól zártak, és Fekete utolsó másodpercben dobott triplájával 27:5-re nyerték az első játékrészt.

A második negyed Gáll triplájával és Nagy két személyi hibájával indult, majd a 4. percben dobták a vendégek az első hárompontos kosarukat, ami után Mérész edző azonnal kikérte első idejét, mert felpuhult a hazai védekezés (34:17). A pihenő Kámán és Szabó visszatért a pályára, utóbbi akkorát zsákolt, hogy a nézők is felhördültek. Aztán a bakonyiak egy 7:0-ás rohanással pontot tettek a félidő végére (43:25).

A térfélcserét követően ismét egy eredményesebb széria következett, ekkor lépett pályára Kováts is, aki tíz ponttal és két szerzett labdával tette le a névjegyét és már 64:34-re vezettek a veszprémiek. A palánk alatt Szabó nyolc pontot termelt, míg a fiatal Szeifert is lehetőséget kapott edzőjétől, de nem sikerült pontot szereznie (71:42).

A záró játékrészben a nagy különbség miatt már lezserebben játszottak a vendéglátók, míg a Falco-s fiatalok felszabadulva csökkentették hátrányukat. A mérkőzés végén a center poszton játszó Szabó kiosztotta a harmadik blokkját is, ezzel az idegenbeli 24 pontos siker után a hazai találkozót is fölényesen megnyerték az egyetemisták.

Mérész Csaba: Csapatom úgy kezdte a mérkőzést, ahogy kellett, már az első negyedben 20 pontos különbséggel vezettünk. Örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni, a középiskolás Szeifert Zalán is 13 percet volt a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!