Kosárlabda

2016.03.17. 19:48

Jön a megyei összecsapás: tíz helyezésre egymástól a Veszprém és a Pápa

Pápa, Veszprém - Tízhelyezésnyi különbség választja el egymástól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémet és a Concordia Motax KC Pápát a tabellán, azonban a két csapat múltját ismerve egyáltalán nem mehet biztosra a megyei kosárlabda-rangadón a házigazda.

B. Virág Rita

A pápaiak egyenlege eddig a szezonban négy győzelem és tizenöt vereség, de a Veszprém elleni mérkőzésre felszívhatják magukat. Persze a hazaiaknak sem kell a szomszédba menniük, ha egy kis pluszmotivációra vagy küzdésre van szükségük, ahogy az a Baja elleni idegenbeni mérkőzés utolsó negyedéből is kitűnt.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk nem a legszebb napjait éli, hogy legutóbb több mint negyed éve nyert, ám aligha a mi sajnálatunkra van szüksége - mondta Mérész Csaba vezetőedző. - Mi mindig magunkkal, a saját dolgainkkal foglalkozunk. Nem szabad hátradőlnünk, s nem téveszt meg bennünket a rivális aktuális helyzete sem. Azon leszünk, hogy nyerjünk és kiszolgáljuk a szurkolóinkat. Mint minden győzelemért, ezért is meg kell dolgoznunk - hangsúlyozta a veszprémi vezetőedző.

Valóban nem túl rózsás a helyzet Pápán, sorozatban ugyanis tizenegy vereséget számlál a Concordia. Ehhez hasonlóra nem volt példa az utóbbi években, hiszen az előző kiírásban a Vajda-legénység az előkelő harmadik helyen fejezte be az alapszakaszt, és most is a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célul.

A listavezető HOYA-Pannon Egyetem Veszprém tisztában van vele, hogy a megyei rangadót nem veheti félvállról, a Concordia Motax KC Pápa veszélyes ellenfél és megtévesztő a helyezése
Fotó: Penovác Károly

- Nem lehetünk túl büszkék magunkra, pocsék szériában vagyunk. Nem mentségként mondom, de az utóbbi hetekben vagy öt-hat olyan találkozó is akadt, ahol az utolsó perc döntött, és nem a mi javunkra. Amikor ilyen nehéz helyzetben van egy csapat, elég lehet egyetlen aprócska siker, ami óriási lökést adhat. Sajnos nekünk ez a győzelem rendre elmaradt - összegzett Vajda József vezetőedző.

A Pápa a tizenegy fiaskóval sajnos visszacsúszott az utolsó előtti, tizenegyedik helyre, már csak az Alba fehérvár gárdáját előzi meg. S nagyon úgy tűnik, a hátralévő meccseken sem tud majd feljebb lépni a táblázaton, ami azt jelenti, a kiesés ellen kell harcolnia a rájátszásban.

- Nem így terveztük ezt a szezont, de most már becsülettel végigvisszük. Veszprémben is szeretnénk helytállni. A HOYA idén kiválóan teljesít, s eredményei mindenképp tiszteletre méltók, ám ez nem jelenti azt, hogy feltett kézzel lépünk majd a parkettre. Mindent elkövetünk azért, hogy megmutassuk, valójában mire is vagyunk képesek és egy izgalmas, szoros rangadót vívjunk a listavezetővel - hangsúlyozta Vajda edző.

A megyei rangadó pénteken 17 órakor kezdődik a veszprémi Vetési gimnázium tornatermében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!