Kosárlabda

2015.10.13. 14:08

Öveges kosárlabda gála tizennegyedszer is

Balatonfűzfő – Hat fiú és hat leány csapat részvételével ismét megrendezik a hagyományos Öveges kosárlabda gálát.

B. Virág Rita

A fűzfői Öveges iskolában elképzelhetetlen a tanév a kosárlabda gála nélkül. Az idén október 15-én, csütörtökön 13.30 órától tartják meg.

Az intézmény tornaterme ugyan a megszokottnál is kisebb, ám így is két pályán zajlanak majd a meccsek, igaz a streetball szabályainak megfelelően.

A főszervező, Soós Imre és lelkes segítői már tizennegyedik éve bonyolítják le a programot, amely a megye fiatal kosárlabdás társadalmát rendre megmozgatja.Hat fiú és hat leány csapat adta le nevezését, amelyek két hármas csoportban körmérkőzést vívnak. A triók második helyezettjei játszanak majd a harmadik helyért, az elsők pedig a döntőben mérik össze erejüket.

Persze nemcsak a középiskolás alakulatok csapnak össze, hanem több, egyéni verseny is színesíti majd az eseményt. Minden évben sokan próbálják ki magukat a hárompontos dobó viadalon, vagy a különleges büntető dobó versenyen, sőt a zsákoló erőpróba sem maradhat el egyszer sem.

S ha ez még nem lenne elég, akkor szólnunk kell még a vendégekről is. Egykori tanítványok, jelenlegi tanárok, híres sportolók, és több egykori kosaras is rendszeresen tiszteletét teszi a gálán. Az idén pedig a Napló sportrovata is ott lesz.

A jó hangulat mindig garantált: remek zenék, kiváló sípmesterek és az egyik legjobb csapatjáték várja az Öveges gála résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!