Kosárlabda

2015.11.19. 19:26

Nincs pánik Pápán

Pápa - Tovább tart a Concordia Motax KC Pápa NB I/B-s kosárlabda-együttes vesszőfutása: a sok sérült mellé kidőlt a fél csapat is egy vírusfertőzés miatt. Pénteken viszont jön a Baja.

B. Virág Rita

- A régi csehszlovák sorozat jutott eszembe, a Kórház a város szélén. Fogalmam sincs, kik épülnek fel, kik tudják vállalni a játékot - mondta Vajda József, a Pápa mestere. A csütörtöki edzésen hat felnőtt játékos állt rendelkezésemre, Ács már átesett a fertőzésen, de Henrik, Horváth, Szanati, Puszta és Fülöp még nem. Nagyon remélem, ők nem kapják el a betegséget, és pénteken pályára tudnak lépni.

Vajda József kihangsúlyozta, kulcskérdés lehet Keresztes játéka, aki ugyan még maródi, ám péntekig még sokat javulhat az állapota.

A Bajai Bácska FKE alakulata eddig hasonlóan szerepelt a Concordiához. Két győzelmet és két vereséget gyűjtött, jelenleg a hetedik a tabellán a pápaiak mögött.

A pápaiak bíznak benne, hogy a vírusfertőzés dacára Keresztes pályára tud lépni
Fotó: Penovác Károly

- Aktuális ellenfelünk tavalyhoz képest erősödött, hiszen az A csoportos Pécstől visszavitte Délity Bencét, aki, ha elkapja a fonalat, 20- 30 pontos játékos. Mándity Máté a másik meghatározó ember, ő az utóbbi hetekben hátsérüléssel bajlódott, ezért kétféle rendszerrel készültünk. Mást játszunk majd, ha ő pályára lép, és akkor is, ha nem nevezik húzta alá a szakember.

Vajda József most is bizakodva mondta, amennyiben véget ér ez a betegség, sérüléshullám, jó kis csapat állhat össze, amely nagy eredményekre is képes lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!