Kosárlabda

2015.11.27. 18:21

Nem lehet megunni - Újabb könnyed sikert aratott a Hoya

Veszprém – Továbbra is hibátlan a férfi kosárlabda NB I/B-ben a Hoya Pannon Egyetem Veszprém csapata. Most az Alba Fehérvár volt az áldozat.

B. Virág Rita

Hoya Pannon Egyetem Veszprém–Alba Fehérvár
84:60 (28:8, 25:15, 19:12, 12:26)


Veszprém, 200 néző. Vezette: Horváth T., Török, Benedek. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 2, Kámán 23/12, Novák, Körtélyesi 20, Takács 6. Csere: Simon 3, Oltárczy 10/6, Kováts, Herbel, Máyer, Szeifert 2, Sipos 7/3, Blaskovics 11. Edző: Mérész Csaba.

Alba Fehérvár: Brbaklic 13, Lévi 4, Czirbus, Molnár 2, Markovic 26/6. Csere: Papp, Nyulász 7, Orczy 5, Fülöp, Adegbite 4. Edző: Blahó Barnabás.

Pontatlan veszprémi dobásokkal kezdődött a találkozó, a 2. perc végén szerezte Kámán a meccs első pontjait. Aztán beindult a gólgyártás, és a házigazda az 5. percig 11:0-ra növelte a különbséget. A Fehérvár első pontjaira öt percet kellett várni, Molnár büntetőivel indult meg nagy nehezen a vendégegyüttes.

A házigazda elképesztő fölényben játszott, a palánk alatt uralta a terepet, remekül védekezett és Kámán vezérletével szépen termelte a pontokat. A játékrész végére felettébb megnyugtató különbséget harcolt ki (28:8).

A veszprémi Körtélyesi Gergely nemcsak ponterősen játszott, hanem remekül védekezett is
Fotó: Penovác Károly

A folytatásban sem igen változott a játék képe, legfeljebb annyiban, hogy Mérész edző a cseréknek is lehetőséget adott. A kispadról beszállókban sem kellett csalódniuk a nézőknek: Sipos ügyes megmozdulásaival, majd Kámán kosarával először nőtt harminc pontra a két fél közti differencia (15. perc: 42:12).

Továbbra is kiválóan védekeztek a bakonyiak, míg az Alba fiataljai tanácstalanul és gyengén támadtak (53:23). A fordulás után még rá tudott tenni egy lapáttal a Veszprém, s ez pontokban is megmutatkozott (35. perc: 63:28). A harmadik felvonás végére már 37 ponttal ment a házigazda.

A záróetapban érthetően lanyhult a Hoya figyelme, míg a belelkesült fehérváriak Markovic vezérletével egyre közelebb férkőztek. A hazaiak a nagy kedvvel játszó Oltárczy tripláival tartották magukat (80:56). A Veszprém sikere egy percig sem forgott veszélyben, de az is az igazsághoz tartozik, hogy a listavezető az utolsó percekben teljesen dekoncentrálttá vált, így 84:61 lett a vége.

Mérész Csaba: – Gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, és az első három negyedben ügyesen kézben tartottuk a játékot. A negyedik felvonásban kissé bealudtunk, több hiba is becsúszott, ezért ellenfelünk valamelyest kozmetikázni tudta az eredményt. A győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Megyünk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!