Kosárlabda

2016.03.29. 16:05

Nem dőltek hátra a Mérész-tanítványok

Veszprém - Bár már a Vasas ellen bebiztosították első helyüket a veszprémi kosárlabdázók, a PVSK otthonában sem bízták el magukat, 81:68-ra nyertek Mérészék.

Piltman-Horváth Barbara

PVSK-Veszprém

68:81 (19:20, 15:21, 18:20, 16:20)

Pécs, 200 néző. Vezette: Kovács, Reisz, Sértő. Pécsi VSK: Czukor, Antóni 13/3, Demeter 13, Popgyákunik 8/6, Kővágó-Laska 10. Csere: Dragasevic 8, Berkics 13/3, Mándity 3/3, Porrogi, Mogyorósi. Edző: Juhász Olivér.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 8, Novák 4, Kámán 18/6, Körtélyesi 25/9, Takács 13/3. Csere: Simon 6, Kálló 4, Sipos, Kovács, Oltárczy 3/3, Herbel, Májer. Edző: Mérész Csaba.

A mérkőzés elején nehezen rázódott bele a veszprémi csapat, a pécsiek nagy küzdelemre késztették a vendégeket. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd Körtélyesi három triplájával el tudott lépni minimálisan a vendéggárda. A folytatásban sok volt a hiba, pontatlanul játszottak a csapatok. Mérész hiába próbálta cserékkel frissíteni alakulatát és ezáltal nagyobb előnyt kiharcolni, a hazaiak rendre megérkeztek a veszprémiekre.

Körtélyesi Gergely (fehérben elöl) ezúttal is ponterősen játszott
Fotó: Penovác Károly

A fordulás után Verteticsék hamar kiharcolták a tízpontos különbséget. A hazaiak pontatlansága a veszprémiek malmára hajtotta a vizet. A listavezető nem adott ki magából száz százalékot a meccsen, de erre nem is volt szüksége, így is biztosan nyert.

Mérész Csaba: - Álmosan kezdtünk, ám mikor kellett, odatették magukat a srácok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!