Kosárlabda

2015.08.13. 09:34

Négypontos kosarat is lehet majd dobni

Balatonfűzfő – Új lehetőségként, a négy pontos kosarat is bevezetik a II. Szenior Kosárlabda Balaton Kupán.

B. Virág Rita

Tavaly, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a veterán kosarasoknak a Balaton Kupát. Az idén sem lesz másként, Fűzfőn, a városi stadionban augusztus 15-én, 10 órától késő estig pattog majd a labda.

Sipos Tamás, az esemény főszervezője lapunknak elmondta, a nyolcvanas, kilencvenes évek legjobb játékosai is eljönnek. Hat együttes jelezte részvételi szándékát: Paks, Csepel, Fehérvár, Szeged, Veszprém és Balatonfűzfő indít csapatot.

– A Balaton Kupa szabadtéri torna, amelynek különleges az atmoszférája, nem is tudnám elképzelni, hogy teremben bonyolítsuk le. Ezzel a résztvevők is egyetértenek, hiszen tavaly például délután kettőtől este nyolcig szakadt az eső, én már arra gondoltam, fel kell függeszteni a játékot, ám a csapatok ragaszkodtak a folytatáshoz. Szóval semmi sem lehet akadály – vélekedett Sipos Tamás. Igazi újdonság lesz a négy pontos dobás. A pálya két szegletéről elvégzett pontos dobások négy pontot érnek majd. Ezzel a rendezők azt remélik, a jó kezű szeniorok inkább távolról próbálkoznak majd és látványos kosarakat dobnak, nem a palánk alatti, küzdelmes játékot erőltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!