Kosárlabda

2016.03.13. 19:15

NB I/B: a hajrá döntött

Már biztosan az első négyben zárja a férfi kosárlabda NB I/B alapszakaszát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, miután 82:71-re nyert a Bajai Bácska FKE otthonában.

Piltman-Horváth Barbara

Bajai Bácska FKE–HOYA Pannon Egyetem Veszprém 71:82 (26:15, 17:24, 25:18, 3:25)

Baja, 200 néző. Vezette: Maár, Mester, Földi.

Baja: Nagy 9/3, Délity 14/6, Braun 12, Katyanszki 10, Mándity 24. Csere: Pálkerti 2, Fehér. Vezetőedző: Kajtár Zsolt.

Veszprém: Vertetics 10/3, Novák 4, Kámán 24/9, Körtélyesi 19, Popovic 2. Csere: Takács 12, Simon 7, Kálló 4, Oltárczy, Sipos. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Egyáltalán nem adta könnyen magát a hazai csapat, a mérkőzés harmadik percében 9:1-re álltak a felek. A bajaiak állva hagyták a mieinket, akik több triplakísérletet is rontottak. Az eladott labdák és pontatlan dobások azt eredményezték, hogy a Veszprém továbbra is csak futott az eredmény után. Takács beküldésével aztán javult a helyzet, a különbség lassan csökkeni kezdett. A védekezés egyre agresszívebbé vált, Kámán Tamásék pedig kiegyenlítettek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a bajaiak, még ha csak büntetőkkel is, elléptek a félidőre, 43:39-cel fordultak.

A folytatásban állandósult a 4:6 pontos különbség, Mérész csapata nem tudott közelebb férkőzni az ellenfeléhez. A vendégek dolgát az is nehezítette, hogy addigra Vertetics, Körtélyesi és Novák már négy személyi hibánál jártak, így Kámán maradt egyedül pontszerző. A jól játszó hazai csapat pedig lecsapott a lehetőségre, a záró felvonást tizenegy pontos vezetéssel kezdték.

Az utolsó játékrészben aztán megindultak a vendégek, néhány pillanat alatt már csak négy pontra voltak a bajaiaktól (69:65). A hazaiak időkéréssel próbálkozták, de addigra Simonék már mentálisan és fizikailag is átvették a mérkőzést. Kámán szórta a pontokat, a csapatnak pedig erőt és motivációt adott a tény, hogy versenyben vannak az alapszakasz első helyéért. A mérkőzést a lenyűgöző hajrával nyerte a Veszprém 82:71-re.

Mérész Csaba: Tudtuk, hogy nehéz csata vár ránk, de azt nem, hogy ennyire. Tompán, nem megfelelő elánnal kezdtünk, az első negyedbe belealudtunk, ám a nagyszünetig szerencsére feljöttünk. A hajrára elfáradtak a kényszerből keveset cserélő hazaiak, de ez mit sem von le a szívvel-lélekkel játszott együttesem teljesítményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!