Kosárlabda

2015.09.03. 10:19

Megműtötték a pápai centert

Pápa - Javában tart a felkészülés, de egyelőre nélkülözni kénytelen az egyik legjobbját, a lábműtéten átesett Keresztes Rafaelt a Motax Concordia KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda együttese.

B. Virág Rita

Az előző évadban bravúrosan szereplő pápaiak hetedik helyen fejezték be a bajnokságot - augusztus 15-én kezdték meg a felkészülést az október eső hétvégén rajtoló 2015/16-os pontvadászatra. A tavalyi keretből négyen távoztak. Simon László Veszprémben, Hadnagy Bence Oroszlányban, Perák Denis a Falconál, míg Sömenek Martin az élvonalbeli Körmendnél folytatja pályafutását.

A helyükre Vajda József céltudatosan próbált igazolni: a Falcotól megszerezte a négyes poszton bevethető Karagity Milánt, de Bereczki Márk is Szombathelyről érkezik. A junior korú Kacskó Csaba Veszprémből szerződött Pápára. Régi-új játékosokat is köszönthetünk, visszatér nevelő egyesületéhez Fülöp András és Rédei Bálint is.

- A fiúk jól dolgoznak, elégedett lehetek mindenkivel. Az viszont sajnálatos, hogy Keresztes Rafaelre, csapatunk egyik legjobbjára nem számíthatunk. A centert meg kellett operálni, a lábán elmérgedt egy seb és igen komoly problémát okozott számára. Bízunk benne, hogy mielőbb felépül, és a felkészülés végén csatlakozni tud hozzánk - mondta el Vajda József, a Motax Concordia KC Pápa mestere.

A Motax Concordia KC Pápa egyik legjobbja, Keresztes Rafael egyelőre lábadozik láb műtétje után, sajnos még nem edzhet
Fotó: Penovác Károly

A csapat céljairól a szakvezető kifejtette, a tavalyi bravúros szereplés dacára felesleges komoly terheket rakni a játékosokra. Ráadásul minden idők egyik legerősebb bajnokságát rendezik meg az idén, az NB I/B nyugati csoportjának mezőnye nagyon komoly játékerőt képvisel majd.

- Szeretnénk a nyolc közé jutni, de ez sem lesz egyszerű feladat. Persze, ahogy tavaly is, mindent megteszünk majd a minél jobb szereplés érdekében - fogalmazott a tréner.

A pápaiak minden évben megrendezik korábban elhunyt elnökük tiszteletére a Balogh József emléktornát. Az idén szeptember 6-án négy csapat kapott meghívást az eseményre.

A reggel 9 órakor kezdődő tornán először a Sopron a HOYA Pannon Egyetem Veszprémmel csap össze, majd 11 órától a házigazda Motax Concordia KC Pápa a szombathelyi Falco II-vel meccsel. A párharcok vesztesei a bronzéremért, a győztesek az aranyért folytatják délután a programot.

A Pápa felkészülése ezzel még nem ért véget, több felkészülési meccs is vár rá a rajtig.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!