Kosárlabda

2015.11.14. 18:56

Kosárlabda: Legyőzték a tavalyi bajnokot

Pápa – Nyolc hiányzóval, de fantasztikus csapategységgel küzdve is sikerült két vállra fektetni a tavalyi bajnok, Bonyhádot. A Motax Concordia KC Pápa NB I/B-s kosárlabda alakulatában bemutatkozott a Veszprémből igazolt Puszta Dávid is.

B. Virág Rita

Pápa-Bonyhád 77:71 (23:19, 10:18, 15:9, 29:25)

Pápa, 300 néző. V.: Török, Magyari, Benedek. Motax Concordia KC Pápa: Szanati 18, Bereczki 6, Keresztes 11, Horváth A. 6, Henrik. Csere: Puszta 23/3, Fülöp 6/3, Ács 4, Kacskó 3/3. Edző: Vajda József. Bonyhádi KSE: Somogyfoki 7, Tömösváry 15, Jilling 3/3, Baki 13/3, Rippert 4. Csere: Pechár 5/3, Kovács B. 9/3, Gébert 9/3, Fetzer 6. Edző: Rutkai Péter.

A több sérült mellé többen vírusos betegség miatt dőltek ki a sorból a Bonyhád elleni rangadóra, így nyolc emberét is nélkülözte a Pápa mestere, Vajda József. Első alkalommal lépett pályára viszont a veszprémieknél szabadlistára tett Puszta Dávid.

Kiegyenlített és magas színvonalú játékot hoztak az első percek, az 5. percben 10:10 állt az eredményjelzőn. Aztán a hazaiak ragyogó védekezéssel és pontos dobásokkal négy ponttal meglógtak. A második játékrészben feljavult az előző kiírás bajnoka, a pápai dobások rendre kimaradtak, így megint egyenlő állt a táblán. A negyed végére Kacskó hármasával alakult ki a 33:37-es állás.

A hosszabb szünetet követően a vendégek hét ponttal meglógtak, ám Vajda József gyorsan rendezte a sorokat, átszervezte a csapatot, gyorsabb, pörgősebb ötös tért vissza a pályára és ennek köszönhetően a Pápa nemcsak felzárkózott, hanem Kacskó távoli dobásával fordított is (48:46).

A folytatásban is keményen védekeztek a csapatok, nagy küzdelem alakult ki, amelyben a Pápa volt az eredményesebb (37. perc: 70:66). Az utolsó percekben a Bonyhád mindent megpróbált, ám Szanati két labdaszerzésével a házigazdák biztosan szerezték meg a győzelmet.

A Concordia Motax nemcsak értékes sikert könyvelhetett el, hanem a sérülések, betegségek ellenére igazi csapatként küzdött. Puszta Dávid is jól mutatkozott be új csapatában, az érkezése további lendületet adhat a társaságnak.

Vajda József: - Büszke vagyok, hiszen minden nehézség dacára is sikerrel vettük az akadályt. Jó úton indultunk el és remélem, még sok örömet okozunk majd közönségünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!