Kosárlabda

2016.01.14. 16:09

Igazi rangadó vár a listavezetőre

Pápa, Veszprém - A listavezető HOYA Veszprém újra otthon, míg a Concordia Pápa idegenben lép pályára a hétvégén a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

A PVSK ellen ugyan megszenvedett a két pontért a HOYA Pannon Egyetem Veszprém (77:69), de a TF Budapest ellen fokozatváltásra készül.

Pénteken 17 órakor a Vetési gimnáziumban fogadja a Veszprém a fővárosi gárdát. A PVSK Kronosz Kiadó elleni mérkőzés után nem változtat a játékképen és a taktikán Mérész Csaba, a hazaiak mestere, de tisztázta aggályait a csapattal kapcsolatban.- Megbeszéltük a játékosaimmal, hogy pénteken már komolyabb ellenféllel kerülünk szembe, keményíteni kell a védekezésünkön és nagyobb hőfokon kell játszanunk - nyilatkozta a szakember.

A Tehetséges Fiatalok budapesti csapata is a támadók blokkolására fekteti a hangsúlyt, így a rangadót a védekezés fogja eldönteni.

- Egyértelmű, hogy a jobban, keményebben védekező csapat fogja megnyerni a mérkőzést, nekünk hazai pályán más nem is lehet a célunk, mint hogy megszerezzük a két pontot, akár nyögvenyelősen, akár sziporkázva - összegzett az edző.

Kámán Tamás jó játékára nagy szükség lesz a TF ellen
Fotó: Penovác Károly

A fővárosi ellenfél a harmadik helyen áll a férfi kosárlabda NB I/B nyugati csoportjában, nyolc győzelemmel és két vereséggel, a hatodik bajaiaktól és a bonyhádiaktól kapott ki. A hazaiak mellett szól, hogy vezetik a tabellát, tíz mérkőzésből mindössze egyet zártak vereséggel. A Concordia Motax KC Pápa alakulata több sérülttel és hiányzóval is alaposan megszorongatta a Tehetséges Fiatalokért Budapest csapatát (75:71). Pénteken ismét idegenben kell helytállnia Vajda József legénységének, ezúttal a PVSK otthonában bizonyíthatnak.

- Jó hír, hogy a sérültek közül Henrik István játékra jelentkezett. A rutinos hátvéd elutazik velünk, aztán meglátjuk, pályára tud-e lépni. Karagity Milán ugyancsak néhány percre bevethető már, remélhetőleg ő is napról napra többre lesz képes - fogalmazott Vajda József, a Concordia Motax KC szakvezetője.

A tréner kitért arra is, hogy a PVSK jelenlegi helyezése - most csak tizenegyedik tabellán egy sikerrel és kilenc fiaskóval - nagyon megtévesztő, hiszen több játékos is állandó tagja az A csoportos csapatnak, illetve néhányan az U-20-as válogatottat erősítik.

- Megpróbáljuk majd megtörni a pécsiek fiatalos lendületét és pozíciós játékra kényszerítenénk őket. Veszélyesek, hiszen eddig minden-kit alaposan megszorongattak, de remélem, nem ellenünk akarják megszerezni második sikerüket - mondta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!