Kosárlabda

2016.02.04. 18:54

Idegenben folytatják - A Veszprém az MTK, a Pápa a Sopron ellen

Pápa, Veszprém - Mindkét Veszprém megyei csapatra kőkemény csata vár a hétvégén a kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Az MTK ellen folytatja bajnoki menetelését a listavezető HOYA-Pannon Egyetem férfi kosárlabdacsapata az NB I/B nyugati csoportjában.

Mérész Csaba együttese a bonyhádi szoros vereség után javíthatja idegenbeni szereplésének mérlegét, szombaton Törökbálintra látogatnak.

- Átbeszéltük a csapattal a bonyhádi mérkőzés után, hogy mit rontottunk el. Nem a vereség ténye volt zavaró, inkább az, hogy a támadásokat nem tudtuk hibátlanul, pontosan vezetni - nyilatkozta az edző a legutóbbi bajnoki mérkőzésről.

Mérész elmondta, vannak képzettebb játékosaik, de azt nem jelentené ki, hogy egyértelműen jobbak a törökbálinti csapatnál. - A védekezésre kell nagyon koncentrálnunk, ahogy eddig is. Támadásban jó pár figurát gyakoroltunk. Remélem, játékosaim kellően átérzik a mérkőzés súlyát, és ha hozzák azt, amit edzéseken megbeszéltünk, akkor van esélyünk a győzelemre.

A Veszprém 10:2-es mérleggel vezeti a bajnokságot, idegenben szeretnék tovább növelni a nyert mérkőzések számát. Nem lesz azonban könnyű dolguk az MTK-val, akik a TF elleni, évad eleji mérkőzést leszámítva minden hazai meccset hoztak eddig.

A HOYA-Pannon Egyetem (fehérben) idegenben szeretné szaporítani a győzelmei számát
Fotó: Penovác Károly

A Concordia Motax KC Pápa szerencsétlen egypontos vereséget szenvedett a múlt héten a Baja otthonában. A meccs után óvtak a pápaiak, de végül ebből nem lett semmi, mert a B csoportban pusztán a videofelvétel nem elegendő bizonyíték. Így aztán újabb szoros vereséget könyvelhetett el a Vajda-legénység.

- Edzünk, készülünk a szokott menetrend szerint, de már nagyon szeretnénk, ha véget érne ez a kellemetlen sorozatunk - hangsúlyozta Vajda József szakvezető, utalva arra, hogy az elmúlt időszakban megvívtak több kiélezett meccset is, de rendre az ellenfél járt a végjátékban szerencsével.

A Pápa pénteken Sopronba utazik, ahol újabb kőkemény erőpróba vár rá.

- A soproniak termében könnyen lecsapódik a pára, ezért könnyen csúszóssá válik a talaj. Úgy gondolom, éppen ezért nem az egy-egy elleni játékot fogjuk erőltetni, inkább a pozíciós játékkal próbálunk eredményt elérni - vélekedett a tréner.

A Concordia Motax KC Pápa idei évada nem éppen a terveknek megfelelően sikerült eddig. Vajda József edzőnek és csapatának folyamatosan sérülések, hiányzások nehezítették a dolgát. A társaság helyezése ezt mutatja, hiszen míg tavaly a harmadik lett az alapszakaszban, addig idén csak a kilencedik helyen áll a tabellán négy győzelemmel és kilenc vereséggel. Vajda József edző elmondta, bízik benne, hogy végre kiegyenesedik az útjuk és szaporíthatják győzelmeik számát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!