Kosárlabda

2015.05.26. 15:11

Mindkét kosárcsapat esélyes hazai pályán a győzelemre

Pápa, Veszprém - Az utolsó fordulót rendezik a férfi kosárlabda NB I/B-ben, ahol a Motax Concordia KC Pápa a hetedik, míg a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a kilencedik helyért harcol.

B. Virág Rita

Mindkét Veszprém megyei alakulat vereséget szenvedett a mögöttünk hagyott hétvégén a kosárlabda NB I/B helyosztóin, ám a fiaskó dacára nincs miért keseregniük. A különbség mind a Pápa, mind a Veszprém számára ledolgozható.

A Pápa a Bajai Bácska otthonában szenvedett mindössze egypontos vereséget (74:73).

- Úgy gondolom, hazai pályán kiharcolhatjuk a hetedik helyet. Kétpontos győzelem szükséges ehhez, ám szerintem nem lesz gond. Edzettünk, készültünk, s bár kisebb sérülések hátráltattak bennünket, igyekszünk a lehető legjobb összeállításban pályára lépni - hangsúlyozta Vajda József, a Motax szakvezetője.

A Motax Concordia Pápa (a labdával Keresztes) a Baját fogadja
Fotó: Penovác Károly

A veszprémiek elszenvedték első vereségüket a rájátszásban, a Honvéd vendégeként 84:78-as zakóval tértek haza, vagyis otthon legalább hét ponttal kell nyerniük a kilencedik hely megszerzéséért.

- Nyugodtak és magabiztosak vagyunk, és így hibázásra késztetjük riválisunkat. Nem fogunk kapkodni. Ugyan az első csatát elvesztettük, de a háborút meg fogjuk nyerni - vélekedett Mérész Csaba, a Veszprém edzője.

A pápaiak 18 órakor, a veszprémiek 19 órakor kezdenek szerdán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!