Kosárlabda

2015.09.30. 14:22

Bivalyerős bajnokság: a felsőházat célozza meg a veszprémi csapat

Veszprém - Abszolút pozitívan tekint a bajnoki nyitányra Mérész Csaba, a HOYA- Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabdacsapatának vezetőedzője, még úgy is, hogy a tavalyi kiírás alapszakaszbeli győztese, a Bonyhád lesz a vendég.

B. Virág Rita

Pénteken elrajtol a 2015/16-os férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokság, ahol Veszprém megyét két remek alakulat képviseli. A HOYA Pannon Egyetem Veszprém hazai pályán kezdi a küzdelemsorozatot, míg a Motax Concordia KC Pápa Oroszlányba utazik.

Mivel a veszprémiek itthon kezdik a bajnokságot, elsőként Mérész Csaba edzőt kérdeztük, mire számít az idei kiírásban.

- Jó előjelekkel vágunk neki az idénynek, hiszen jól szerepeltünk a felkészülési tornákon, s ez nem csak az elért eredményeken látszott. Összeállt a csapat, kialakult egy remek kohézió, a srácok egymásért is küzdenek, hajtanak - kezdte a bakonyiak szakvezetője.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Veszprém számára hatalmas erősítést jelent, hogy megszerezte Körtélyesi Gergely játékjogát. A korábbi élvonalbeli kosárlabdás máris a HOYA egyik kulcsembere, akinek az érkezésétől nagyot sokat várnak a klubnál.

Mérész Csaba kifejtette, az idei minden idők egyik legerősebb bajnoki évadja lesz, ahol az alapszakaszban a négy közé jutás az elvárás a társaságtól.

A felkészülési szezon alatt rendkívül meggyőzően kosárlabdáztak a veszprémiek (kékben balra Vertetics Ádám, jobbra Körtélyesi Gergely), ezért joggal bizakodó Mérész Csaba vezetőedző
Fotó: archív/Balogh Ákos

- Legalább hét, de inkább nyolc alakulat pályázik a felsőházba, ezért azt gondolom, aki a négy közé szeretne jutni, az hazai pályán nem hibázhat. Véleményem szerint minden idegenbeni szereplés sorsdöntő lesz, idén sehol sem lehet biztosra menni - összegzett a vezetőedző.

A veszprémiek jól belehúztak, hiszen pénteken épp a tavalyi alapszakaszgyőztes Bonyhádot fogadják. Az előző szezonban a Bonyhád hazai pályán is két vállra fektette a bakonyiakat, azonban most mások az erőviszonyok.

- Négy nehéz meccs vár ránk az első négy fordulóban, a Bonyhád után a csoport egyik favoritja, a Vasas, majd az MTK Törökbálint, aztán a Győr lesz az ellenfelünk. Azt gondolom, ha négyből három összecsapást győztesen hozunk le, az már kiváló lenne. Természetesen hazai pályán, a bemutatkozó mérkőzésen nyerni szeretnénk, azonban nehezíti a helyzetünket, hogy a Bonyhádról igen kevés az információnk. Bízom a jó kezdésben - hangsúlyozta Mérész Csaba.

Klasszikus center nélkül játszanak

A HOYA–Pannon Egyetem Veszprém csapata pénteken 17 órától fogadja a Bonyhádot a megszokott helyen, a Vetési gimnáziumban. Érdekes, hogy a hazai gárda klasszikus center nélkül játszik majd. Erről Mérész Csaba azt mondta, egy termetes erőcsatár nem fért bele taktikai elképzeléseibe. Azt reméli, a gyors, agresszív védőmunkával bárkit fel tudnak majd tartóztatni, s fel tudják venni a versenyt azokkal a riválisokkal, ahol magas, erős centerek segítik a támadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!