Kosárlabda

2015.12.20. 12:24

NB I/B: a listaelső nyerte a derbit

Pápa - A HOYA Pannon Egyetem Veszprém nyerte a megyei rangadót a férfi kosárlabda NB I/B-ben a Concordia Motax Pápa ellen.

B. Virág Rita

Pápa-Veszprém

60:72 (17:22, 15:14, 13:19, 15:17)

Pápa, 300 néző. V.: Horváth, Sabáli, Benedek. Concordia Motax KC Pápa: Németh A. 20/15, Keresztes, Henrik 5, Szanati 7, Puszta 2. Csere: Ács 7, Horváth A. 2, Kutasi 1, Vajda 2. Edző: Vajda József. HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Kámán 27/6, Novák 9, Körtélyesi 13/6, Takács 7/3, Vertetics 9/3. Csere: Simon 2, Sipos 2, Blaskovits 3/3, Oltárczy. Edző: Mérész Csaba.

Érdekesen kezdődött a megyei rangadó, mert ugyan a szabályok szerint a feldobásnál nem foghatja meg a labdát a játékos, de Körtélyesi megfeledkezett erről: ebből aztán egy szabálytalan hárompontos esett és ez meg is adta a találkozó alaphangulatát. A pápaiak jól készültek a Veszprém csapdázós védekezésére, az újonnan igazolt Németh be is vágott egy triplát, de utána kimaradtak a hazai dobások és a vendégek elhúztak 7:17-re (7. perc). Ezt követően az új pápai játékos két újabb triplát süllyesztett el a vendégek gyűrűjében, majd Keresztes hozta közelebb csapatát a listavezetőhöz (17:20).

A második negyedben folytatódott a kemény küzdelem, majd Puszta Dávid sérülést szenvedett és kivált a játékból. Ez a hazaiakat rendesen megfogta és újra elhúzott a Veszprém Kámán Tamás vezérletével (36. perc: 24:34). A Concordia megpróbálta rendezni a sorokat, Keresztes ragyogó palánk alatti játékával visszajött a meccsbe (32:36).

A megyei rangadót végig vezetve nyerte a Veszprém (kékben) a jól küzdő Pápával szemben
Fotó: Kiss István

A térfélcsere után tovább folyt a kiélezett csata a megyei rangadóhoz méltóan. A veszprémieknél a Vertetics, Körtélyesi duó is felzárkózott Kámánhoz, míg a házigazdák két centerük vezetésével maradtak meccsbe (29. perc: 46:53).

Az utolsó negyedben az egyre jobban kapaszkodó Motax mindent megtett a győzelemért, de a rutinos HOYA jól tartotta a különbséget (36. perc 55:64).

A végén a mezőny legjobbja, Kámán Tamás bevágott egy újabb hármast, amivel bebiztosította a listavezető győzelmét.

A kiélezett, nagy csatában a hazaiak Puszta elvesztését követően mindent megpróbáltak, de a listavezető érvényesíteni tudta akaratát, nagyobb rutinját, és Kámán Tamás vezetésével megnyerte a mérkőzést.

Mindkét edző gratulált tanítványainak

Vajda József: - Amit a fegyelmi bizottságnál nem tudott elérni a Veszprém, hogy Puszta Dávid ne léphessen pályára, az sajnos a mérkőzésen egy sajnálatos sérüléssel megoldódott. Gratulálok a csapatomnak, mindent megtettek ezen a felfokozott mérkőzésen, és minden becsületes, békés embernek boldog karácsonyt kívánok.

Mérész Csaba: - Gratulálok a srácoknak, nemcsak a mai sikerért, hanem a szezonbeli teljesítményükért is. Köszönöm a szurkolóink buzdítását is, mindnyájuknak kellemes ünnepeket kívánunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!