Kislőd

2017.05.08. 09:45

Ismerik és szeretik a magyar értékeket

A nemzeti értékek megőrzésének és tovább örökítésének a lehetősége rejlik a fiatalokban, akik a vetélkedőre érkeztek – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott a kalandparkban rendezett programon.

Penk Tímea

A Szeresd a magyart! elnevezésű verseny megyei fordulóján tizenkét csapat vett részt. Takács Szabolcs a rendezvény megnyitóján arról beszélt, hogy sok olyan érték van az országban, amelyet érdemes felkutatni és megismerni.

Elmondta, törvényt is alkottak a hungarikumok védelme érdekében, és értéktárbizottságokat hoztak létre.

- Világhírű értékeink vannak, amelyek az élet számos területén fellelhetők – hangsúlyozta a kormánymegbízott, majd gratulált a vetélkedő szervezőinek. Somogyi Anna polgármester szintén arra hívta fel a csapatok figyelmét, hogy értékekben gazdag országunk, amely alatt az egész Kárpát-medencét értette.

Fotó: Penk Tímea

A Szeresd a magyart! vetélkedő megyei fordulóját a balatonfüredi Balatoni Halászlé nevű csapat nyerte. Második helyezést értek el a nemesvámosi diákok, harmadik helyen a városlődi gyermekek végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!