Kislőd

2015.07.03. 07:22

Dínók és néptánc a Múzeumok Éjszakáján Kislődön

Kislőd - A bakonyi dinoszaurusz-leleteket és régi vatikáni dokumentumokat is megismerhettek a Múzeumok Éjszakájának vendégei az idei programon.

Tóth B. Zsuzsa

Immár ötödször  várták a vendégeket a Rőthy Mihály Egyháztörténeti Gyűjteményben, ahol idén több, mint ötvenen gyűltek össze. Somogyi Anna polgármester megnyitóbeszédét a városlődi Szent Mihály Kvartett előadása követte, majd az ajkai Fodor Eszter barátaival nyújtott át  tarka csokrot a Kárpát-medence néptáncaiból. Szintén a környékről látogatott el Kislődre Ősi Attila, a bakonyi dinoszaurusz-leletek egyik feltárója. Közel egyórás előadását vastapssal köszönte meg a közönség.

A Városlődi Szent Mihály Kvartett tagjai is felléptek: Pfeiferné Takács Hajnalka, Pilcz Mihály,  Staub Jánosné és Staub János
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A házigazdák sem maradtak ki a fellépők sorából: a Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör Nagy Viktória karnagy vezetésével német nyelvű dalokból állított össze műsort a múzeumlátogatóknak. A tartalmas programot Simon Gábor atya, Kislőd és Városlőd plébánosa régi vatikáni dokumentumok, oklevelek és térképek hiteles másolataiból válogatott kiállításának megnyitója zárta.

A különleges tárgyakat Tornavölgyi Krisztián atya, ugodi plébános, Kislőd szülötte mutatta be. A késő estébe nyúló eseményt kötetlen beszélgetés és az Egyháztörténeti Gyűjtemény megtekintése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!