Kislőd

2017.05.25. 13:44

Család nélkül felnőtté válni

Kislőd - Különös gonddal kell kezelni azoknak a fiataloknak a sorsát, akik lakásotthonokban élnek – hangsúlyozta Péter Katalin rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály család-, gyermek, ifjúságvédelmi kiemelt főelőadója.

Penk Tímea

Újratervezés címmel rendezett bűnmegelőzési programot a rendőrség a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális szakiskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal, valamint az alkohol és Drogsegély Ambulanciával.

Fotó: Penk Tímea

- Az augusztusig tartó program célja, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalok a nevelőkkel együttműködve megtalálják a helyes utat, illetve a nevelők között olyan kapcsolat, együttműködés alakuljon ki, amely hozzásegíti a fiatalokat a sikeres felnőtté váláshoz – foglalta össze Futtató Norbert rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető. Hozzátette, az országosan is egyedülálló programra a Pápa környéki lakásotthonok nevelői érkeztek, és egy későbbi alkalommal a fiatalok is részt vesznek a tréingen.

Fotó: Penk Tímea

A nevelőket Jáger Balázs, a kislődi kalandpark ügyvezetője és Váczi Tamás tréner köszöntötte. A házigazdák ismertették a programokat, amelyek között szerepeltek kommunikációs és konfliktuskezelő ismeretek, élménypedagógiai elemek, bűnmegelőzési és drogprevenciós tudnivalók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!