Kislőd

2015.11.29. 19:25

Az idő a legszebb ajándék

Kislőd – A megváltó születése a szívünkben él, és kétezer év alatt sem huny ki a világosság, köszönhetően azoknak, akik ezt életben tartják – mondta Somogyi Anna polgármester az advent első vasárnapján rendezett ünnepségen.

Penk Tímea

A rendezvényen Herold Gábor könyvtáros, rendezvényszervező és múzeumi gyűjteménykezelő Böjte Csaba összetartozásról szóló gondolataival fogadta a vendégeket, majd megköszönte a nyugdíjasklub, a német nemzetiségi önkormányzat és a német nemzetiségi  kultúráért egyesület, illetve a megyei és az ajkai könyvtár támogatását.

A polgármester ünnepi gondolatai után Simon Gábor plébános irányította a figyelmet a várakozás örömeire.

­­– Jézus azért azért született, hogy szebbé tegye az életet. Most arra készülünk, hogy az Úr Jézus a mi családunkban is meg tudjon születni – fogalmazott a plébános, majd arra kérte a rendezvény vendégeit, hogy az időt mint a legszebb és legfőbb ajándékot adják a gyerekeiknek, az időseknek és a házastársuknak.

A helyi óvodások és iskolások egy közös karácsonyi összeállítással léptek fel, amelyre Tavaszi Anna és Vidáné Varga Krisztina készítette fel őket. A gyerekek műsora után Dávid Roland előadóművész-musicalszínész lépett fel. Az első adventi gyertyagyújtás után süteménnyel, teával és forralt borral kínálták a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!