Kézilabda

2015.09.01. 09:19

Ünneprontó fürediek?

Balatonfüred - Olyan helyre utazik szerdán a Balatonfüredi KSE, ahol még sosem rendeztek NB I-es férfi kézilabda mérkőzést. A vendégek elrontanák az ünnepet.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE magabiztos sikerrel kezdte a 2015/2016-os kézilabdaszezont az élvonalban. Az előző idényben ötödikként végzett csapat hazai pályán könnyedén ütötte ki (33:18) a Mezőkövesdet.

- Természetesen örültünk a sikeresnek rajtnak. Az ifjúsági világbajnokságon szerepelt fiatalok, Győri, Ligetvári és Rózsavölgyi kaptak egy kis pihenőt a meccs után, egyébként sokat dolgoztunk, volt időnk alaposan felkészülni a következő találkozóra - reagált érdeklődésünkre Csoknyai István szakvezető.

A BKSE szerdán 18 órai kezdettel az újonc Eger vendége lesz, a Heves megyeiek pályája most debütál a férfi kézilabda élvonalban.

- Úgy hallottuk, óriási az érdeklődés, minden jegy elkelt, telt ház és pokoli hangulat vár ránk. Ha megfelelően felkészülünk, nem érhet bennünket meglepetés, de óvatosnak kell lennünk, mert fiatal csapatunkat könnyű megzavarni, kizökkenteni. A múlt héten hazai pályán jól ment a játék, kíváncsian várom, milyen teljesítményre leszünk képesek idegenben - fogalmazott a balatonfürediek vezetőedzője.

Nagyon oda kell figyelni, a képen Csoknyai István edző Szöllősi Balázsnak magyaráz
Fotó: Penovác Károly

A szakember elmondta: szerencsére minden játékosa egészséges.

Egyedül a fiatal cseh idegenlégiós, Stanislav Kasparek hiányzott az edzésekről a héten, neki egy matematika vizsga miatt haza kellett utaznia.

Csoknyai István megjegyezte: együttese most belekezd a darálóba, a folytatásban szerda-szombati ritmusban játssza mérkőzéseit.

A hétvégi, Komló elleni találkozó eredetileg szeptember 6-ára, vasárnapra volt kiírva, de a mérkőzést egy nappal előrébb hozták.

Újonc csapat, rutinos játékosokkal

Az egriek csapata nem kezdte jól a bajnokságot, az újonc simán kapott ki az Orosháza vendégeként. Az összecsapás 14:11-es félidő után 28:19-es hazai sikerrel végződött. Az Eger egyébként jó játékoskerettel rendelkezik, több, NB I-es rutinnal rendelkező kézilabdázót is foglalkoztat. Ilyen például Halász Máté, Dobó Zsolt, Takács Bence, Bajorhegyi Ádám és Iváncsik Ádám. Az együttes szakvezetője Rosta István.

 

A második kör következik

Veszprém – A második fordulót rendezik meg szerdán a férfi kézilabda NB I-ben. A múlt hétvégén a Szuperkupában a Veszprémmel szemben alulmaradó szegediek most játsszák első meccsüket, a Gyöngyös otthonában lépnek pályára. A párosítások: Váci KSE–Cegléd KKSE, Eger–Balatonfüredi KSE, Mezőkövesdi KC–Grundfos Tatabánya KC, PLER Budapest–Csurgói KK, Gyöngyös–Szeged. A mérkőzések 18 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!