Kézilabda

2015.07.23. 10:00

Újra tíz csapatos a SEHA-Liga

Veszprém – Soha még magyar együttes nem szerepelt a kézilabdázók klub világbajnokságán. Az idén szeptemberben viszont Carlos Ortega csapata ott lehet a rangos eseményen.

B. Virág Rita

A veszprémiek azzal vívták ki a részvételi jogot, hogy az előző szezon végén Bajnokok Ligája döntőt játszottak.

A klub világbajnokságon, amit Super Globenak is neveznek, összesen nyolc csapat vehet részt: két európai, két ázsiai, egy afrikai, egy alakulat érkezik az amerikai kontinensről, egy pedig Óceánia térségéből, valamint ott lehet még a címvédő is.

Eszerint a tavalyi győztes, Barcelonán kívül a legjobb európai együttes a Veszprémé, de meghívót kapott még az EHF Kupa győztes Füchse Berlin is. Ázsiából a tavalyi finalista, a katari Al Sadd, valamint a kontinens bajnoka, a szintén katari Lekwiya SC nevezett.


A veszprémiek (a képen Chema Rodriguez) a SEHA-Liga és a Bajnokok Ligája mellett a klubvébén is részt vesznek majd
Fotó: Penovác Károly


A tunéziai Club Africain, az ausztrál Sydney University, és a brazil Taubaté szintén ott lesz még a nívós eseményen.

A Super Globe-t szeptembe 7. és 10. között bonyolítják le. A nyolc együttes egyenes kiesés rendszerben játszik, ami azt jelenti, az első napon a negyeddöntőket, a másodikon az elődöntőket és az alsóházi helyosztókat tartják meg. A szünnapot követően a felsőházi helyosztókkal: a bronzmeccsel és a fináléval zárul a torna.

Fontos megjegyezni, magyar csapat a klubok nem hivatalos világbajnokságán még sosem vett részt, viszont magyar, sőt egykori veszprémi játékos már igen, többek között Carlos Perez, vagy Fazekas Nándor is.

Újabb hír az is, hogy augusztus végén rajtol a SEHA-Liga. Részletek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!