Kézilabda

2015.07.24. 08:28

Újra kézilabdás Szuperkupa

Az idén Győrben rendezik meg a kézilabda Szuperkupát, ahol a nőknél a kupagyőztes Győr a bajnoki Ferencvárossal, míg a férfiaknál a Veszprém a Szegeddel találkozik.

B. Virág Rita

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly döntött úgy, hogy négy éven keresztül biztosan megrendezi a Szuperkupát. Az elmúlt évben Veszprém volt a házigazda, most a Rába-parti város, Győr van a soron.

Természetesen az új, impozáns sportcsarnokban, az Audi Arénában tartják meg a nívós eseményt, ahol ötszáz veszprémi drukkernek tudnak helyet biztosítani a szervezők. A jegyek árusítása a veszprémi klub irodájában már hétfőn megkezdődik és augusztus 9-ig tart majd.

Az előző esztendőben a Győr és a Veszprém örülhetett mint első Szuperkupa győztes.

Tavaly a Veszprém Aréna adott otthont az első kézilabdás Szuperkupának, ahol a nőknél a Győr, a férfiaknál a házigazda bakonyiak diadalmaskodtak
Fotó: Penovác Károly

- Boldog vagyok, hogy az évad megint egy ilyen rangos mérkőzéssel kezdődik – nyilatkozta Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője. - A Szeged nagyon erős alakulat, mindig nehéz ellene játszani, remek kihívással indul tehát az idény. A győri Audi Aréna, amely egyébként csodálatos létesítmény, szerencsére nagyon közel van Veszprémhez, így remélem, minél több veszprémi szurkoló a helyszínen buzdíthat majd minket.

A szegediek részéről Szögi Nándor, az egyesület operatív igazgatója arról beszélt, még csak néhány napja kezdték meg a felkészülést, s úgy véli, a Szuperkupa kiváló erőfelmérő lesz a szezon előtt.

A program: Győr-Ferencváros, 14.00, Veszprém-Szeged, 16.00. Az első mérkőzést a Duna World, a másodikat az M4 közvetíti.

Megérkezett Aron Palmarsson

Az izlandi irányító, átlövő Aron Palmarsson 1990-ben született Reykjavikban. Nevelő egyesülete FH Hafnarfjördur, ahol nyolc éves korától játszott egészen 2009-ig. Ekkor igazolt a német sztárcsapathoz, a THW Kielhez, ahol hat idényt húzott le. Ezalatt ötször nyert német bajnokságot, háromszor német kupát és kétszeres Bajnokok Ligája győztes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!