Kézilabda

2015.08.23. 18:25

Újabb tornagyőzelem - Mikkel Hansen időntúli hétméterest hibázott

Strasbourg, Veszprém - A veszprémi férfi kézilabda együttes nyerte a rangos felkészülési tornát az EuroTournoit, ahol a döntőben a Mikkel Hansennel, Nicola Karabaticcsal felálló PSG-t verte egy góllal.

B. Virág Rita

PSG -Veszprém
31:32 (14:17)

Gólszerzők: N. Karabatic 7, Hansen 7, Narcisse 6, Moolgard 3, Nahi 2, L. Karabatic 2, Barachet 2, Vori 1, Melic 1, ill. Marguc 7, Ilic 6, Nilsson 4, Sulic 3, Palmarsson 2, Nagy 2, Chema 2, Sliskovic 2, Iváncsik 1, Zeitz 1, Ugalde 1, Lékai 1.

A PSG elleni mérkőzés remek erőfelmérőt jelentett mind a francia, mind a magyar bajnoknak.

Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, hol a PSG lépett meg egy góllal, hol a Veszprém, a 12. percben Vori góljával 6:6 állt az eredményjelzőn.

Nagy, Chema és Marguc duplájával állva hagyta riválisát a bakonyi csapat (6:10), persze Serdarusic mester, a PSG szakvezetője azonnal időt kért. Ez sem segített azonban övéin, mert Sulic góljával már 6:11-re alakult az állás.

Zeitz és Sliskovic kiállítása alatt sem tudott közelebb férkőzni a párizsi egylet, sőt az újonnan igazolt Sliskovic találatával kialakulat eddigi legnagyobb különbség (8:14).

Mikkel Hansen fújt riadót és a félidő végére háromra faragta a különbséget (14:17).



A PSG ellen, a Bajnokok Ligájában, és most, a felkészülés alatt is nagy csatát vívott a Veszprém

Fotó: Archív/Penovác Károly

Szünet után is folytatódott a nagy iram és az óriási küzdelem, ám a Veszprém nem engedte közelebb riválisát (44. perc: 22:27).


Hosszú hajrát nyitott a PSG, előbb Luka Karabatic, majd Barachet vette be a veszprémi kaput, azonban Ortega mester jókor kért időt és Palmarsson duplájával helyre állt az eddig megszokott rend (25:29).

Nikola Karabatic, majd Hansen villant és újra szoros lett az állás, sőt az 51. percben már egyenlő volt, miután a veszprémi támadásokba rendre hiba csúszott (29:29).

Marguc gólja után percekig 29:30 volt az eredmény, majd Marguc értékesített egy hétméterest. Karabatic bombája után Ilic volt eredményes, aztán Hansenen volt a sor (31:32). Az utolsó támadásban pedig hiába jutott időntúli heteshez a PSG, Hansen hibázott, így a Veszprémé lett az aranyérem.

A torna legjobb játékosának pedig Momir Ilicet választották meg.

Igen sűrű lesz a veszprémi program

Első tétmérkőzését augusztus 29-én, szombaton játssza a veszprémi férfi kézilabda-együttes, akkor Győrben a Szeged ellen játszik a Szuperkupában. Szeptember 1-jén már rajtol a SEHA-Liga: a veszprémiek a fehérorosz Brest csapatát fogadják. Aztán a klubvilágbajnokságon szerepelnek a bakonyiak Dohában, s legközelebb szeptember 12-én játszanak itthon, akkor a szerb Vojvodinát látják vendégül 17 órától, szintén SEHA-meccsen. A Bajnokok Ligája szeptember 19-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!