Kézilabda

2015.05.06. 17:58

Utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta a Balatonfüred

Szeged - Az első félidőben még jól tartotta magát a Balatonfüred az örök második Szeged otthonában, de a szünet után érvényesítette a papírformát a BL-induló házigazda.

B. Virág Rita

Szeged -BKSE

34:22 (15:12)

Szeged, 1000 néző. V.: Hargitai, Markó. Szeged: Sierra 1 - Prodanovic 5, Balogh, Bombac 4, Zubai 3, Ilyés 1, Kallman 1. Csere: Vadkerti, Robledo 4, Fekete 1, Blazevic, Hegedűs 1, Ancsin 6, Szabó 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

Balatonfüredi KSE: Székely - Iváncsik T. 3, Juhász, Bánhidi 1, Gerdán, Zdolik 3, Bóka 4. Csere: Borbély (kapus), Németh, Szöllősi B. 7 (2), Vilovski 1, Ligetvári, Gábori, Faluvégi 1, Grigoriev 2, Kovacsics. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/2.

Székely védésével indult a találkozó, a kipattanóból pedig Ilyés volt eredményes. Aztán újra a gólszerző került középpontba, Zdolikot állította meg szabálytalanul, amiért hetest kapott a BKSE, Iváncsik T. büntetője azonban elakadt Sierrában. Továbbra is várni kellett a vendégek első találatára egészen az 5. percig, Iváncsik robogott el a jobb szélen (1:1). Nem sok gólt láthattunk, mert mindkét csapat játékába sok hiba csúszott, a 9. percben mégcsak 3:3 állt az eredményjelzőn. Ekkor Balogh Zsolt került a földre, s utóbb kiderült, nem is tudott már visszatérni.

Hazai pályán alaposan megszorongatta a Szegedet a Balatonfüred (kékben Juhász), idegenben azonban nem tudta tartani a lépést a Bajnokok Ligája negyeddöntőssel szemben
Fotó: Penovác Károly

A fürediek nem igazán találták a ritmust, ezt a három eladott labdájuk is jelezte, amiből könnyű gólokat szerzett a Szeged (6:3). A BKSE szerencsére összeszedte magát, precízebbek lettek a támadásai és védekezésben is nagyon igyekezett, így a 20. percben ismét egyenlő volt az állás (9:9). A következő öt percben azonban megint csak a házigazdák tudtak a kapuba találni, újra meg is lógtak és három gólos előnnyel mehettek a pihenőre (15:12).

Szünet után Prodanovic és Zubai góljaival pillanatok alatt hétre hízott a Tisza-partiak előnye (37. perc: 20:13). Úgy tűnt, a balatoniak az öltözőben ragadtak. A fürediek védelme nem állt a helyzet a magaslatán, s a házigazdák ezt kihasználva látványos gólokat lőttek.

Sierra jól olvasta a füredi lövők próbálkozásait, s a félidő derekához érve semmi sem veszélyeztette a szegedi vezetést (24:17).

Csoknyai István igyekezett kihasználni a gyakorlásra a mérkőzést, valóban több lehetőséghez jutottak a fiatalok.

Küzdött a BKSE becsülettel és sok hibával, az 52. percben már tízet számoltak rá a hazai drukkerek (28:18). A hajrában a Szeged továbbra is könnyű gólokkal menetelt, míg a Füred már alig várta a meccs végét. Sajnos nem sikerült tízen belül maradni a vendégeknek (34:22).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!