Kézilabda

2015.06.21. 09:47

Pénteken sorsolnak a kézi BL-ben

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette az új lebonyolítási rendszerre épülő Bajnokok Ligája beosztását. A legjobb tizenhat csapat között van természetesen a BL-döntős Veszprém, valamint a Szeged is.

B. Virág Rita

A 2015/16-os idényben új szisztéma szerint rendezik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját. Két nyolcas csoportot sorsolnak ki, ez lesz az A és a B csoport, valamint két hatost, amelyek a C, illetve a D jelzést kapják meg.

A nyolc alakulatot felvonultató mezőnyben oda-vissza párharc alapján dől majd el a helyezések sorsa. Azok az együttesek, amelyek a nyolcasok élén zárnak, automatikusan bejutnak a negyeddöntőbe, míg a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőben folytathatják.

A hatosokból csak ketten mennek tovább, szintén a nyolcaddöntőbe.

Grafika: EHF

Ez azt jelenti, hogy míg a hátunk mögött hagyott szezonban 24 meccsen játszottak a négy közé jutott csapatok, addig most 28 találkozón kell bizonyítani a legjobbaknak.

Az Európai Kézilabda Szövetség székházában június 26-án pénteken 18.30 órától tartják a BL-sorsolást.

A legjobb tizenhat együttes (ezek lesznek besorolva az A és B csoportba): THW Kiel (német), Veszprém, KIF Kolding-Köbenhavn (dán), Vardar Szkopje (macedón), Vive Tauron Kielce (lengyel), PPD Zagreb (horvát), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), Rhein-Neckar Löwen (német), Kristianstad (svéd), Celje Pivovarna Lasko (szlovén),Besiktas (török), Montpellier (francia), Szeged, Orlen Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német).

A hat-hat csapattal induló C és D csoportot a következő klubokból sorsolják majd ki: Kadetten Schaffhausen (svájci), Tatran Presov (szlovák), Meshkov Breszt (fehérorosz), Csehovszkije Medvegyi (orosz), La Rioja (spanyol), Vojvodina (szerb), Motor Zaporizzsja (ukrán), Porto (portugál), Baia Mare (román), Metalurg Szkopje (macedón), Skjern (dán) és egy selejtezőből bejutó társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!